A tăiat acoperișul unui bloc din Bună Ziua pentru a-și amenaja apartamente în pod - FOTO

 

Proprietarul unui bloc din cartierul Bună Ziua a tăiat acoperișul pentru a face o terasă pentru apartamentele pe care le construiește în pod. 

 

Fiul meu locuiește chiar sub acoperiș, la etajul 2. Tipul asta care și-a reținut podul, fără acordul nimănui, s-a dus și a pus pe acoperiș geamuri, a tăiat acoperișul, și-a amenajat două apartamente acolo în pod fără acordul nimănui. Mă gândesc că trebuia să aibă acordul vecinilor.

 

S-a gândit că decupează acoperișul deasupra apartamentului și ne-a plouat în casă. Am avut pagubă mare. S-au ars toate electronicele. Acum în vară iarăși a tăiat acoperișul. Și-a amenajata colo, cu muncitorii, gresie. Și-a făcut terasă și că să îl las să ia o gură de aer de pe acoperiș”, ne-a relatat M.S..

 

Clujeanca a reclamat situația la Primăria Cluj-Napoca, în 12 august 2013, și i s-a răspuns că nu se lucra în timpul controlului și că nu s-au constatat modificări la șarpantă, ci s-au înlocuit țiglele. ”El nu a înlocuit țiglele. Se vede clar să a tăiat acoperișul și a pus o ondulină. Pe mine nu mă deranjează că își face apartamente, ci că a tăiat acoperișul și la mine în casă plouă”, a mai spus clujeanca. 

 

Proprietarul imobilului, Szabo Istvan, a declarat că tot conflictul s-a aplanat. ”S-a refăcut lucrarea se reface lucrarea la faza inițială. Noi amenajăm acolo apartamente, în pod”, a spus acesta.

 

Întrebat de ce nu erau prevăzute geamuri de la început, dacă era un pod locuibil, Szabo Istvan a spus că ”au fost prevăzute geamuri și apartamentele sunt aprobate în autorizația de construcție”. Cu toate acestea, în reclamația făcută de proprietarul apartamentului de la etajul 2 se spune că geamurile au fost ”tăiate” în acoperiș după darea blocului în folosință.

 

Poliția locală a revenit, joi dimineața, la blocul din cartierul Bună Ziua și i-au prins pe muncitori în ”flagrant” în timp ce lucrau. Proprietarul a primit o somație să aducă acoperișul la starea inițială.

--------------------------------

UPDATE

 

Poliția locală i-a găsit pe muncitori, găsindu-o în timp ce lucrau la amenajarea podului. ”Lucrarea a fost sistată pentru că nu existau docuemente de autorizare a lucrărilor. Cel puțin muncitorii nu le aveau așa că proprietarul a fost chemat luni, 25 noiembrie, la Primăria Cluj-Napoca pentru a le prezenta. Abia apoi vom putea lua măsurile care se impun”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook