A fost semnat contractul pentru realizarea Bazei sportive „La Terenuri” din Mănăștur. Cum va arăta VIDEO


Primarul municipiului Cluj-Napoca anunță că, în cadrul ședinței Consiliului local de marți, a fost semnat contractul pentru realizarea Bazei sportive „La Terenuri” din Mănăștur, în valoare de 5,5 milioane euro fără TVA.

Proiectul vizează terenul delimitat de pârâul Calvaria în partea de vest, liziera pădurii Mănăştur în partea de sud, strada Mărişel şi zona ansamblurilor de locuinţe colective construite înainte de 1990 în partea de est şi nord. În prezent, accesul se realizează din strada Mehedinţi şi strada Mărişel.

Baza sportivă și parcul de agrement „La Terenuri”, cu o suprafață de 4,2 hectare (42.410 metri pătrați), cuprinde facilități cu acces liber pentru recreere, sport și relaxare pentru toate tipurile de public, de la copii la cei vârstnici, atât în aer liber cât și indoor (în sală), cu amenajări și dotări urbane de ultimă generație. Baza va oferi o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.

Noua bază sportivă este un obiectiv extrem de important nu doar pentru locuitorii celui mai mare cartier al Clujului, ci pentru întreaga infrastructură verde a municipiului.

În acest moment, la Cluj-Napoca avem un proiect care vizează peste 120 de hectare de spații verzi noi sau reamenajate, în valoare de 100 de milioane de euro, pentru anii care urmează.

Dintre acestea, reamintesc parcul Între Lacuri, care va fi finalizat până la mijlocul lunii mai, Parcul Feroviarilor, Cetățuie, Parcul Bună Ziua, Parcul Zorilor, Pădurea Clujenilor de pe Bd.Muncii, Pădurea parc Făget sau Pădurea parc Hoia (proiect al Consiliului Județean).

Noul parc din Mănăștur va completa vine să întregească perla verde a orașului și să contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor din municipiu”, a transmis Emil Boc.

Baza sportivă și parcul de agrement La Terenuri Mănăștur cuprind:

- Activități sportive în aer liber: terenuri pentru tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei. Aceste terenuri vor fi împrejmuite şi vor beneficia de suprafeţe sintetice adaptate, vor fi terenuri cu nocturnă şi acces liber, respectiv terenuri cu programare prealabilă; de asemenea, vor fi amenajate terenuri de beach volley cu nisip şi teren sintetic de baschet 3X3;

- Activități sportive în spațiu închis (sală): squash, tenis de masă, perete pentru escaladă, studio yoga/aerobic/fitness;

- Amenajări exterioare pentru sporturi de masă: pistă alergare, zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, zone skate park, zone fitness (amenajate cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate juniorilor/seniorilor);

- Zone de recreere pentru copii, cu diferite jocuri și trasee;

- Zona de recreere pentru seniori (șah, tenis de masă, etc);

- Amfiteatru în aer liber - cu posibilitatea amenajării unui patinoar în sezonul rece;

- Funcțiuni de alimentație publică;

- Funcţiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, supraveghere, pază, depozite unelte și utilaje întreținere, vestiare și grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor etc.);

- Spaţiul va dispune wi-fi gratuit și va fi supravegheat video pe întreaga suprafaţă. Zona va fi conturată și de plantarea a 428 de arbori.

Clădirea multifuncţională va avea următoarele caracteristici:

-regim de înălţime P+E

-Suprafaţă construită=1210 mp

-Suprafaţă desfăşurată=1742 mp

Incinta va beneficia totodată de următoarele facilități pentru accesibilitatea vizitatorilor:

- 2 Staţii încărcare biciclete electrice;

- 4 Bănci inteligente de încărcare Bike sharing și parcări biciclete în număr de 82, dar și 41 parcări auto;

- Amplasarea unui număr de 40 de aparate de iluminat de 5 metri pentru alei și 15 aparate de iluminat de 8 metri pentru parcare

Accesul în baza sportivă se va putea face din strada Mehedinți, din strada Mărișel, dar și peste pârâul Calvaria, realizându-se astfel conexiunea cu centrul cartierului Mănăștur.

Comentarii Facebook