A fost lansat un site pentru demiterea ministrului de Interne Lucian Bode: „Apasă butonul de mai jos și spune-i că e timpul să plece!”


Au trecut cinci zile de când Universitatea Babeş-Bolyai a spus că ministrul Lucian Bode a plagiat la doctorat. Ministrul Bode este însă, încă în funcție, nici premierul Nicolae Ciucă, și nici președintele Klaus Iohannis nu au avut nicio reacție pe subiect.

Amintim că ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că acuzațiile Comisiei de Etică din cadrul UBB, care a dat verdictul că a plagiat, sunt subiective. De asemenea, acesta a precizat că va merge în instanță „pentru că este singura cale corectă și legitimă pentru a tranșa acest caz care a depășit nu doar limitele legii, dar și ale rațiunii”.

USR a lansat astăzi site-ul https://bodedemisia.ro. Românii care vor să-l vadă pe Lucian Bode plecat de la Minister pot, cu doar două click-uri, să îi trimită un mesaj și să îi ceară demisia. 

Un plagiator, aranjor de joburi la stat și licitații trucate, care nu a reformat deloc Poliția Română, așa cum promitea, și șef de serviciu secret cu apucături de poliție politică nu are voie să mai conducă un minister. Sau să reprezinte România pe plan extern la negocierile despre Schengen.”, spune Oana Murariu, deputat în circumscripția Cluj. 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dat în judecată UBB Cluj, pentru a bloca judecarea plagiatului

La începutul anului, ministrul de Interne, Lucian Bode, a dat în judecată UBB Cluj la Sălaj, pentru a bloca analizarea cazului lui de plagiat.  

Procesul are ca obiect decizia prin care Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat la data de 13 decembrie 2022, la 19 zile după ce am publicat, în premieră, probe care demonstrează că ministrul de Interne a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat.

Ministrul a notificat Universitatea ”Babeș-Bolyai” printr-o plângere prealabilă, în care a cerut să fie oprită analizarea tezei și emiterea unui nou verdict pe motiv că teza i-a mai fost analizată anterior. 

Pe Bode îl apără casa de avocatură Mușat și Asociații, aceeași care îl apără și pe prim-ministrul Nicolae Ciucă în procesul prin care acesta încearcă să  blocheze analizarea de către CNATDCU – Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – a tezei sale de doctorat, despre care am scris acum un an că este plagiată. 

Comentarii Facebook