700 de elevi clujeni stau în clase cu pături pe ei! Deși CA-ul a cerut trecerea în on-line, IȘJ Cluj si Primăria au decis ca elevii să învețe în frig


Elevii de la Colegiul Tehnic ”Victor Ungureanu” Câmpia Turzii stau în frig pentru că de un an și jumătate Primăria din Câmpia Turzii nu a reușit să finalizeze lucrările de modernizare și de refacere a sistemului de încălzire de la unitatea de învățământ.


Consiliul de Administratie al liceului a decis trecerea in on-line, pentru ca este prea frig


Un părinte a relatat Știri de Cluj că elevii se duc cu pături la școală pentru că îngheață în clase. 

Școala este în reparații de un an și jumătate. În martie 2022, vor fi doi ani de la începerea lucrărilor.

Liceul are 700 de copii, care stau în frig cu păturile pe ei. Cred că sunt 20% deja răciți, pe lângă cele trei clase unde sunt cazuri de COVID și se învață online. 

Școala nu are gaz, pentru că nu s-au terminat lucrările la sistemul de încălzire, dar se poate trece online cu toată școala, până când se termină lucrările. Nu trebuie să suporte copiii frigul. Sunt care vin cu pături de acasă, dar nimeni nu are curajul să protesteze”, ne-a relatat părintele.


Directorul Colegiului, Paula Bozdog: Șefa Inspectoratului Școlar Cluj și primarul au decis să nu trecem în online


Directorul Colegiului Tehnic ”Victor Ungureanu” Câmpia Turzii, Paula Bozdog, a fost sunată de Știri de Cluj și a acceptat să răspundă unor întrebări. 

Nu stau cu pături pentru că în sălile de clasă sunt 14 - 15 grade. Pe coridoare este mai frig, dar le-am spus să se îmbrace mai bine. Ni s-a promis că luni vom primi căldură”, a spus aceasta.

Consiliul de Administrație al Colegiului a decis luni, 11 octombrie, să se treacă în online, pentru că este prea frig. Decizia a fost luat cu 50% plus unu din voturi, dar apoi a fost infirmată de primarul Dorin Lojigan (PNL) și de șefa Inspectoratului Școlar Cluj, Marinela Marc, consilier județean PNL, care s-au dus la fața locului luni, 11 octombrie, în jurul orei 14.00, și au stabilit că nu este atât de frig. 

Au fost și dânșii și au văzut și că se mai poate sta. Luni, pe la ora 14.00, au venit după cererea pe care am trimis-o Inspectoratului pe baza deciziei CA și au venit să analizeze. Au spus să mai avem răbdare. 

La ultima discuție pe care am avut-o cu un reprezentant al constructorului mi s-a spus să mai avem răbdare, așa că mai avem răbdare”, a mai spus Directorul Colegiului Tehnic ”Victor Ungureanu” Câmpia Turzii, Paula Bozdog.

Practic decizia Consiliului de Administrație al Colegiului a fost călcată în picioare de Inspectoratul Școlar Județean Cluj. 

Colegiul are 662 de elevi, iar trei clase sunt în online.


Primarul orașului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan: Nu este chiar așa de frig. Temperaturile sunt în creștere


Lucrările de modernizare de la Colegiul Tehnic ”Victor Ungureanu” Câmpia Turzii se fac din fonduri europene și sunt coordonate de Primăria orașului.

Primarul Dorin Lojigan nu a știut să spună pe loc de când s-au început lucrările, dar promite că elevii vor avea căldură de luni sau marți, dacă sunt și constructorii serioși. ”Este un proiect european de aproape 3 milioane de euro. Nu stau chiar în frig, pentru că temperaturile sunt în creștere. Acum se montează centralele și de luni - marți vor avea căldură.

Eu știu că dorința copiilor este să facă școala online, s-au învățat cu online-ul, dar mai pot sta câteva zile și va fi căldură. Oricum se încălzește afară în zilele care vin. 

Lucrările nu au început de doi ani, ci de un an, dar oricum durata este în mod normal de trei ani. Sunt trei pavilioane imense, fiind un proiect mare. Aveam mari probleme acolo cu facturile de încălzire, care ajungeau și în lunile călduroase de iarnă chiar și la 90.000 de lei.

Acum s-a schimbat tot ce înseamnă șarpante, țiglă, s-a pus vată bazaltică.

Acum se lucrează, dar știți că și constructorii mai sunt și mincinoși, dar au promis că săptămâna viitoare se rezolvă situația”, a mai spus Dorin Lojigan.

Astazi in Campia Turzii, minima a fost de 1 grad, iar maxima de 12 grade Celsius. 

Comentarii Facebook