Petre Roman: PNL cere 2.500 de euro candidaţilor, pentru a fi înscrişi în cursa electorală

 

Fostul premier Petre Roman, candidat PNL într-un colegiu din Braşov, a declarat, luni seara, că liberalii care au vrut să intre în cursa electorală, au trebuit să achite o sumă de 2.500 de euro.

Pentru fostul prim-ministru contribuţia bănească este una firească. O campanie electorală implică foarte multe costuri pentru promovare.

"A fost o cheltuială cu garanţia, pe care am dat-o din buzunar. E vorba de garanţia cerută de lege şi de cea cerută de partid pentru cheltuielile generale. E o chestiune cât se poate de transparentă. Ştiu că toate partidele au nevoie de o sumă de bani pentru ceea ce înseamnă campania la nivel naţional", a spus Petre Roman, informează Mediafax.

Acesta a dezvăluit că, în cazul Partidului Naţional Liberal, suma pe care candidaţii în alegeri au trebuit să o achite a fost de 2.500 de euro.

Banii vor fi folosiţi în campania partidului la nivel naţional, a adăugat Roman.

"E nevoie şi de sponsori. Eu mă găsesc într-o situaţie avantajoasă, aceea de a apela la oameni pe care-i cunosc şi care vor să mă vadă în Parlamentul României, nu pentru interes strict personal", a adăugat fostul premier.

Acesta a mai spus că sunt unii candidaţi care fac cheltuieli care nu pot fi declarate, dar că el nu se numără printre aceştia.

Fostul premier Petre Roman menţionează în declaraţia de avere o singură locuinţă în Voluntari, trei maşini, tablouri de 20.000 de euro, precum şi 48.000 de euro şi 68.000 de dolari.

Comentarii Facebook