Duminica 28 Aprilie

Vremea se schimbă radical în România, anunță meteorologii. Furtună, ploi și vijelii în următoarele zile!


Vremea se schimbă radical în România! În ciuda faptului că temperaturile cresc și vor fi apropiate celor unei zile de vară, apare instabilitatea atmosferică ce se va caracteriza prin ploi torențiale, furtună și vijelii. 

„În perioada următoare ne așteptăm la două aspecte. Pe de o parte la menținerea temperaturilor ridicate, chiar mai ridicate spre sfârșitul săptămânii, dar pe de altă parte la prezența unor manifestări de instabilitate atmosferică, mai ales în jumătatea de vest a teritoriului.

În privința temperaturilor, dacă astăzi așteptăm maxime de până la 27...28 de grade, sâmbătă și duminică acestea pot ajunge la 34...35 de grade.

Sfârșitul săptămânii va aduce temperaturi în jurul la 30 de grade în mare parte a țării. Deci o încălzire care ne duce la valori considerabil mai ridicate față de ceea ce ar fi normal spre sfârșitul lunii septembrie.

Totodată, în condițiile unor temperaturi ridicate, și precipitațiile pot avea caracter de aversă, se pot acumula în timp scurt cantități mai importante, dar fenomenele de instabilitate nu vor fi totuși pe arii foarte extinse”, a explicat meteorologul Florinela Georgescu la Antena 3 CNN. 

Comentarii Facebook