Vladimir Putin a ieșit pentru prima dată din țară de când a invadat Ucraina. Președintele a stat la o masă imensă la reuniunea din Turkmenistan


Vladimir Putin a iesit din hiberanarea de pe plan intern si s-a dus la propriul mini summit. Prezenta la reuniunea Marii Caspice din Turkmenistan, Vladimir Putin nu s-a dezminţit! Deşi pandemia nu mai este, momentan, o problemă, liderul de la Kremlin a ales să stea la distanţă de ceilalţi participanţi la întâlnire, la o masa gigantica.

Maximumul l-a atins în timpul conferinţei la care a asistat şi presa, când Vladimir Putin a stat singur pe latura unui dreptunghi enorm. Asta nu a făcut decât să evidenţieze dimensiunile reduse al summitului Caspic.

Vladimir Putin, singur peste tot

E de remarcat insă că întâlnirea reprezintă prima ieşire din ţară a liderului de la Kremlin, după ce a declanşat invazia în Ucraina.

O analiza NYT arată că postura sa trebuia să se schimbe, nu mai e nevrotic şi belicos, ci calm şi protectiv, nevoit să iasă din ţară pentru a nu proiecta o imagine de izolare pe plan intern, ci una de aparator al poporului care îşi caută noi aliaţi în faţa unei pretinse cruciade occidentale la adresa sa.

Odiseea meselor giganteşti a început însă înainte de război când  Emmanuel Macron şi Olaf Scholz l-au vizitat şi încercau să îl convingă să nu declanşeze conflagraţia, notează observatornews.ro. 


Comentarii Facebook