„Va fi sfârşitul suferinţei. Sufăr toată ziua”. Ce se ascunde în sufletul unui tânăr de 20 de ani care cere sinucidere asistată


Un tânăr canadian în vârstă de 20 de ani, care a decis să moară prin sinuciderea asistată medical a dezvăluit motivul pentru care își dorește acest lucru. Eric şi-a luat rămas bun de la prietenii şi familie, sperând prin această procedură să scape de chinurile vieții. 

Tânărul a decis să se folosească de legea canadiană care permite sinuciderea asistată pentru a-l ajuta să îşi pună capăt vieţii fără a se chinui cu operaţii şi medicamente care să îi fie în permanenţă administrate de medici sau asistente. Eric Coulam a dezvăluit că ar avea nevoie de şase transplanturi de organe pentru a putea supravieţui şi chiar şi aşa, ar avea doar 50% şanse de a se recupera, scrie The Independent.

Va fi sfârşitul suferinţei. Sufăr toată ziua. Sunt de foarte mult timp într-o cameră cu paru pereţi şi m-am săturat", a declarat Eric jurnaliştilor străini. Băiatul şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei luând medicamente pentru durerile abdominale cauzate de o afecţiune gastrointestinală necunoscută. În ultimii doi ani, această afecţiune a degenerat, afectându-i şi mai tare intestinul subţire. De aici au apărut şi boli asociate la ficat, rinichi, dureri cronice, dar şi nenumărate infecţii, notează sursa citată. 

Eric vrea să scape de suferinţa teribilă prin sinuciderea asistată

Medicii nu au reuşit să afle un diagnostic exact timp de un deceniu, deşi a făcut analize repetate în şapte spitale diferite din Canada. Starea lui de sănătate s-a înrăutăţit în urmă cu doi ani, când medicii lui au descoperit un blocaj. S-a îmbolnăvit atât de tare încât a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă pentru a-şi îndepărta o parte din intestin. Din cauza unei complicaţii, Eric a intrat în şoc septic. El a spus că medicii încă nu au putut să-și dea seama de ce starea lui se deteriorează și a fost trimis la alte câteva spitale.

În cele din urmă, medicii au stabilit că singura lui şansă de recuperare este să obţină şase transplanturi la diferite organe. Cadrele medicale i-au transmis că există însă doar 50% sanşe de recuperare şi tocmai acest lucru l-a făcut să ia decizia de a apela la sinuciderea asistată.

Eric a mărturisit că a fost destul de greu să le spună apropiaţilor despre decizia lui. „M-am gândit o vreme la asta. Mi-am pus pe gânduri familia, dar știam că este ceea ce vreau să fac". 

Într-unul dintre ultimele interviuri, tânărul de 20 de ani a spus că: „Uneori stau acolo noaptea şi mă întristez, dar în cea mai mare parte a timpului aştept ziua morţii pentru că mă doare foarte tare. Iau multe medicamente pentru a mă simţi mai bine".

Comentarii Facebook