VIDEO - Un rus s-a legat cu cătușe de ușa unui McDonald's: „Rămân fără mâncarea pe care am consumat-o toată viața”


Pe data de 8 martie, McDonald’s a anunțat că va închide temporar toate restaurantele și va întrerupe toate operațiunile din Rusia. Măsura a creat incidente bizare: un rus și-a umplut tot frigiderul cu burgeri, după anunțul făcut de lanțul de fast food, iar alții au început să vândă meniuri la preț dublu pe internet.

Cel mai recent, fiul unui artist rus s-a legat cu cătușe de ușa unui astfel de restaurant, în semn de protest, susținând că i se încalcă drepturile pentru că va rămâne fără mâncarea pe care a consumat-o toată viața. 

Lukas Safranov, fiul lui Nikas Safranov - un artist foarte îndrăgit în Rusia - s-a legat cu cătușele de uușa unui astfel de local din Moscova, în semn de protest. „Ne-au hrănit timp de 30 de ani, iar acum ne părăsesc. Sancțiunile mă privează de mâncarea pe care am consumat-o întreaga mea viață”, a declarat tânărul, potrivit Visegrad24.


Tot mai multe firme occidentale fac un pas în spate şi spun adio Rusiei. Lanţurile de fast-food McDonald's şi KFC, Starbucks, CocaCola şi Pepsi, Rolex sau Iveco sunt doar câteva dintre companiile care şi-au suspendat activitatea în ultimele zile. În cele aproape trei săptămâni de la invazia Ucrainei, peste 300 de multinaţionale au luat, până acum, măsuri similare.

Citește și: Peste 100 de mărci și companii părăsesc piața rusă/ UPDATE: IKEA se alătură companiilor care nu vor să mai aibă legături comerciale cu agresorii


Patronul McDonald's a promis, însă, că toţi cei peste 62.000 de mii de angajaţi vor fi în continuare plătiţi, pentru că „au pus suflet pentru brand”, iar Ucraina va primi o donaţie de 5 milioane de dolari din fondul de asistenţă.


Comentarii Facebook