Duminica 28 Aprilie

VIDEO. Un pahar de socată te poate lăsa pieton! Experimentul făcut de un agent de poliție din Ardeal: „Explicația este simplă”


Un experiment făcut chiar de un agent de poliţie din Bihor arată că un pahar de socată vă poate lăsa pieton. Ba chiar mai mult, acesta nu este singurul aliment care poate da peste cap etilotestul agenţilor rutieri. 

Un fost poliţist rutier, acum agent de ordine publică la IPJ Bihor, a făcut un experiment inedit. 

O să facem experimentul cu aparatul alcooltest să vedem dacă iese pozitiv dacă ai băut un pahar de socată. Socata are deja 3 zile de când am stors-o şi a mai stat vreo 3 zile la fermentat.

Flori de soc, apa şi lămâie. Sigur nu conţine alcool. 0,25 , frate... Rămâneam fără permisul de conducere. Contravenţie, amendă 1350 lei. Explicaţia este simplă… Acel alcool a rămas în gură iar eu am suflat în aparatul alcooltest. Putem să conducem În siguranţă după câteva minute. Oamenii să aştepte cel puţin 30 de minute, o oră, după ce consumă alimente care conţin alcool”, explică Tavi Perţea, IPJ Bihor.

Singura şansă a şoferilor pentru a scăpa de sancţiuni în aceste cazuri este să ceară probă de sânge. La fel se întâmplă și dacă mănânci o îngheţată cu cremă de wiskey.

Agent: Aşa arată produsul finit...0,22. Mult. Contravenţie, rămâneam fără permis.

Experimentul agentului a stârnit agitaţie printre şoferi. Îngheţata cu lichior şi socata sunt doar două exemple. Au fost cazuri în care apa de gură sau bomboanele cu coniac au tras pe dreapta şoferii pentru luni, scrie Observator.

Comentarii Facebook