VIDEO - Scandal mare în Finlanda: Au apărut imagini cu premierul Sanna Marin în timp ce bea și dansează lasciv la o petrecere


Premierul Finlandei, Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a fost filmată în timp ce petrecea, dansa și consuma alcool cu prietenii, printre care personalități din țară, precum un parlamentar și o prezentatoare de știri, transmite Politico, care citează un articol de miercuri al ziarului Iltalehti. 

Sanna Marin a apărut în imagini video publicate pe rețelele sociale, în care petrecea cu parlamentarul Ilmari Nurminen și prezentatoarea de știri Tinni Wikström, printre alții.

Imaginile scurse în spațiul public, distribuite prin mai multe videoclipuri în Instagram Stories, o arată pe Marin dânsând expansiv cu câțiva prieteni, oamenii fiind auziți pe fundal strigând despre cocaină, potrivit presei finlandeze.

Parlamentarul finlandez Mikko Kärnä, din cadrul Partidului de Centru, partener de coaliție al premierului, i-a cerut acesteia să facă un test antidrog și să facă publice rezultatele. „Oamenii au dreptul să se aștepte la acest lucru de la premierul lor”, a scris acesta pe Twitter.

Într-o conferință de presă de joi dimineață, Marin a negat că ar fi folosit droguri și a spus că nu are „nimic de ascuns”. „Am dansat, cântat, sărbătorit, am făcut lucruri legale”, a spus premierul. Marin a adăugat că nu a băut mult alcool.

finlanda 2.PNG

Ea s-a referit și la persoana care a scurs imaginile video. „Am crezut că atâta timp cât videoclipurile sunt private și publicate la un eveniment privat, nu vor fi puse în spațiul public”, a spus Marin. „Este un sentiment neplăcut că au fost publicate”.

finlanda 1.jpg

Clipurile au declanșat reacții amestecate pe internet, unii critici atacând-o pe Marin pentru ceea ce ei spun că este un comportament iresponsabil, în vreme ce alții văd o potențială creștere în popularitate pentru premierul de 36 de ani. Marin a fost atacată în decembrie anul trecut pentru că a ieșit noaptea să petreacă la scurt timp după ce un coleg din guvern a fost testat pozitiv coronavirus.


Comentarii Facebook