VIDEO - Putin, lăsat să aştepte singur, în picioare, sosirea lui Erdogan, președintele Turciei. Care a fost reacția președintelui rus


Au fost distribuite în mediul online imagini cu președintele rus Vladimir Putin, în care acesta este aparent nerăbdător și descumpănit în timpul în care este lăsat să aștepte câteva zeci de secunde sosirea omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan. 

Acele 50 de secunde în care Erdogan l-a făcut pe Putin să aştepte, părând descumpănit în faţa camerelor de filmat, spun mult despre cât de multe s-au schimbat după Ucraina”, a adăugat în descrierea videoului Joyce Karam, senior corespondent al National News, pe pagina sa de Twitter. Vizita de marți, 19 iulie, în Iran a fost prima călătorie a liderului de la Kremlin în afara Rusiei de la invazia Ucrainei de către Moscova, relatează news.ro

Putin semnalează progrese în negocierile pentru reluarea exporturilor de cereale din Ucraina

Vladimir Putin i-a mulțumit președintelui turc, cu care s-a întâlnit la Teheran, pentru eforturile de a debloca exporturile de cereale pe Marea Neagră. „Graţie medierii dumneavoastră, am avansat. Este adevărat că nu sunt încă reglate toate chestiunile, dar lucrurile se mişcă şi acesta este un lucru bun”, a afirmat Vladimir Putin, potrivit Kremlinului. 

Vladimir Putin s-a întâlnit marți, la Teheran, cu președintele Iranului, Ebrahim Raisi, şi cu cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan. După discuţiile din Iran, negocieri în format multilateral pe tema reluării exporturilor de cereale din Ucraina vor avea loc în Turcia, cel mai probabil la Istanbul, cu prezenţa reprezentanţilor Moscovei, Kievului, Ankarei şi Naţiunilor Unite. „O reuniune pe tema exporturilor de cereale probabil va avea loc săptămâna aceasta. Urmează să fie abordate aspectele tehnice: instalarea unui centru operaţional în Istanbul, controale comune privind accesul şi ieşirea din porturi, securizarea navigaţiei pe culoare speciale”, a afirmat luni ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar.


Comentarii Facebook