Dramatism la Mariupol: ”Ne pregătim pentru ultima bătălie. Nu mai avem muniție. Lupta și soferii, bucatarii, chiar și orchestra”


Forțele ucrainene țin piept cu tot curajul posibil ofensivei rusești la Mariupol, unde se vorbește despre o ”ultimă bătălie”, relateaza AFP.

Brigada 36 de marină a forțelor armate ucrainene anunță că ”va fi, probabil, ultima bătălie, deoarece munitia se termina”.

Trupele au apărat portul din Mariupol de 47 de zile și au făcut mai mult decât era uman posibil, pușcașii marini spun că sunt împinși înapoi și încercuiți de armata rusă: ”Este moarte pentru unii dintre noi și captivitate pentru restul”.

Luptele se dau în jurul uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol și în port.

Muntele de răniti reprezinta aproape jumatate din brigada. Cei ale căror membre nu sunt smulse se întorc la lupta. Infanteria a fost ucisă în totalitate, iar luptele sunt acum conduse de artileriști antiaerieni, operatori radio, șoferi și bucătari. Chiar și orchestra luptă”, a precizat brigada.

Ei spun că le lipsește ca aerul sprijin din partea conducerii militare ucrainene. Orașul Mariupol este considerat vital de forțele ruse, care îl atacă de 47 de zile. 

cdc58415e627a18e85e4c.jpg

Foto: Pușcașii marini din Brigada 36

Pușcașii marini din Brigada 36, care apără Mariupolul de ruși, au transmis un mesaj video în care au dat asigurări că nu și-au părăsit pozițiile și rămân loiali Ucrainei. Ei cer ca țara să-și amintească care este prețul rezistenței și să apere victoria.

Batalionul Azov, format din circa 4000 de oameni, apără de 48 de zile orașul

Batalionul Azov, despre care mulți au auzit până acum în timpul războiului din Ucraina, este o unitate încadrată în armata ucraineană, dar care operează după propriile reguli.

Un pilot de vânătoare din Cluj, a cărui identitate o vom păstra anonimă, care a făcut misiuni ONU de menținere a păcii în mai multe teatre de operațiuni și care a cunoscut militari ucraineni, a spus că acest batalion funcționează după reguli speciale. 

Zona acestor militari de acțiune este în Mariupol, port la Marea Azov. ”Acest batalion este constituit de militari ultra-naționaliști. Ei funcționează independent de ordinele președintelui Zelenski. Chiar dacă Ucraina se va preda, acești militari vor lupta cu rușii până la moarte. Sunt de notorietate intervențiile și misiunile speciale ale celor din batalionul Azov, inclusiv lichidarea unor generali de top din armata rusă. Ei sunt cei care îi țin pe ruși în afara Mariupolului. Numai dacă vor trece prin ei va fi cucerit acest oraș”, a spus pilotul.

Batalionul Azov, din Ucraina, e stat în stat: Chiar dacă Ucraina pică, ei nu se vor preda până la moarte

Comentarii Facebook