VIDEO - O bunicuță de 91 de ani a oprit un un jaf, la o bancă, lovind hoața cu bastonul: „Îmi plac filmele polițiste, așa că știu câte ceva”


Nu mă simt deloc un erou. Mi-am făcut doar datoria”, spune cu modestie doamna Gizela, o bunicuță de 91 de ani din orașul polonez Przemys. Ea și-a folosit cu mult curaj bastonul „spaniol” și a dejucat un jaf care se derula în fața ei, în banca unde venise să-și ridice pensia. 

Trebuia să fie o zi obișnuită. Doamna Gizela a mers la banca din centrul orașului pentru a-și ridica. Tocmai ce se îndrepta spre ușă când a auzit un zgomot. „O tânără teroriza o angajată. Îi prinsese capul cu o mână și îi răsucise părul, iar cu cealaltă mână i-a pus un cuțit la gât. Țipa că este un jaf și a cerut să i se dea bani”, povestește bătrâna de 91 de ani. 

Bunicuța eroină a rămas calmă până la final 

Toți cei care se aflau în bancă s-au făcut albi de frică. Angajații au început să strângă numerar și i-au înmânat atacatoarei, inițiind în același timp o conversație cu femeia pentru a încerca să calmeze situația foarte periculoasă. Doamna Gizela nu și-a pierdut calmul nici măcar o clipă. „Am analizat cu mult calm situația. Îmi plac foarte mult filmele și serialele polițiste, așa că știu câte ceva”, spune femeia, într-un interviu pentru Fakt.

Bătrâna a observat că hoața acționează singură, așa că s-a gândit că trebuie atacată din spate. Pas cu pas, a început să se apropie. „La început, am crezut că aș putea să-i răsucesc brațul, dar mi-a fost teamă că își va răni victima, pe care încă o ținea strâns și o amenința cu cuțitul. Trebuia să aleg momentul potrivit”, explică doamna Gizela.

Și-a pus bastonul la treabă și a lovit hoața cu putere 

Când hoțul a luat cuțitul de la gâtul angajatei, ca să bage banii în punga de plastic, pensionara a decis că acesta este cel mai bun moment pentru a acționa. Hoața a primit pe neașteptate mai multe lovituri puternice de la bătrână. Doamna Gizela și-a folosit bastonul spaniol, cu care a altoit-o pe atacatoare „Mi-a fost chiar și puțin teamă că poate am lovit prea tare”, râde femeia.

Momentul a fost un prilej bun pentru ca  angajații băncii să imobilizeze hoața apoi i-au luat cuțitul și au predat-o poliției. „Nu am făcut nimic grozav și nu mă simt deloc un erou. Mi-am făcut doar datoria”, spune cu modestie bătrâna de 91 de ani. Totuși, nu își ascunde bucuria atunci când le arată tuturor coșul plin cu trandafiri, pe care l-a primit de la angajații băncii, drept mulțumire pentru acțiunea îndrăzneață.

Viața doamnei Gizela, plină de acțiune

În ciuda vârstei, doamna Gizela este foarte activă. „Întotdeauna am făcut sport, chiar am dansat balet. Călătoresc mult în jurul lumii. Am o fiică în Slovacia, o nepoată în Olanda, cealaltă în Spania, unde eu am petrecut peste 30 de ani”, spune ea.

Bătrâna provine dintr-o familie de militari și s-a pensionat abia la 80 de ani. Recent, a avut probleme cu șoldurile. După operație, s-a dovedit că un picior era puțin mai lung, de aceea nepoata din Spania i-a dat un baston, pe care l-a folosit, se pare, cu mare succes.

Hoața, o tânără de 25 de ani dinn Ucraina 

Autorul tentativei de jaf de la bancă s-a dovedit a fi o tânără ucraineancă, în vârstă de 25 de ani. Femeia a fost arestată, sub acuzația de tâlhărie.


Comentarii Facebook