Marti 16 August

VIDEO - Moment emoționant: Steagul Uniunii Europene a fost arborat în Parlamentul de la Kiev. Drapelul, aplaudat de aleşii ucraineni


Matti Maasikas, ambasadorul Uniunii Europene în Ucraina, a descris pe Twitter întreaga scenă ca fiind una emoţionantă.

Zelenski spune că aderarea Ucrainei la UE „nu ar trebui să dureze ani sau decenii”

Volodimir Zelenski a spus că drumul Ucrainei către aderarea la Uniunea Europeană „nu ar trebui să dureze ani sau decenii”, scrie The Guardian.

Ca răspuns la evenimentele din parlamentul Ucrainei în această dimineață, unde președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sa adresat parlamentarilor prin video, președintele Ucrainei a postat pe Telegram:

Astăzi, împreună cu prim-ministrul, semnăm o declarație comună, care este un semnal al unității tuturor ramurilor guvernamentale și o dovadă a hotărârii noastre de a atinge obiectivul strategic al Ucrainei de aderare deplină la Uniunea Europeană. Și semnarea acestei declarații ar trebui să însemne același lucru cu semnarea cererii de aderare în a cincea zi de război. Calea noastră către aderarea nu ar trebui să dureze ani sau decenii. Trebuie să depășim rapid această cale. Faceți ca partea noastră de muncă să fie perfectă. Pentru a le permite prietenilor noștri din Uniunea Europeană să ia o altă decizie istorică pentru noi la fel de rapid și într-un mod consolidat”, a subliniat Zelenski.


Comentarii Facebook