VIDEO - Ministerul ucrainean al Apărării, după descoperirea unei camere de tortură rusească în regiunea Harkov: „Mini-Auschwitz!”


Potrivit poliției ucrainene, în satul eliberat Piski-Radkivski, regiunea Harkov, s-a descoperit o altă cameră de tortură amenajată de trupele de ocupație ruse, relatează publicația Focus.

Cea mai șocantă probă a atrocităților petrecute acolo este o cutie cu dinți de aur smulși de la prizonieri. „Un mini-Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării imaginile, trimitere la practica naziștilor de a lua toate bijuteriile și obiectele de preț, inclusiv dinții de aur, de la evreii care sfârșeau în camerele de gazare și apoi la crematoriu.

Serhi Bolvinov, șeful Departamentului de Investigații al Serviciului Național de Securitate din regiunea Harkov, a postat și el fotografiile șocante pe Facebook.

ATENȚIE, imagini care vă pot afecta emoțional!

O metodă de tortură era îngroparea victimei în pământ, cu masca de gaz pe figură, în timp ce era acoperită cu o cârpă care ardea mocnit, potrivit polițistului. „Anchetatorii și procurorii lucrează la stabilirea tuturor faptelor care au avut loc în această cameră”, a scris Serhi Bolvinov.

În orașul Izium, eliberat după șase luni de ocupație, a fost descoperită o groapă comună cu peste 440 de cadavre. Autoritățile ucrainene au declarat, de asemenea, că în regiunea Harkov, nord-estul Ucrainei, au fost identificate cel puțin 10 camere de tortură în care au fost abuzaţi civili.

Atrocitățile atribuite forțelor ruse în nord-estul Ucrainei au ieșit la iveală după ce contraofensiva Kievului a reușit să recucerească până acum în jur de 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu.

Sursa video/foto: Сергій Болвінов -  Facebook 

Comentarii Facebook