VIDEO - Mesajul unui miner pentru premierul Dăncilă: ”Suntem praf, coană Viorica. Duduie...”


Premierul Viorica Dăncilă a fost luatp la rost de un miner, revoltat de starea în care a ajuns industria în care lucrează.

Viorica Dăncilă a prins că lucrurile sunt grave numai joi, cu toate că minerii erau de zile bune în grevă. ”Mi s-a adus ieri (n.red. miercuri) la cunoştinţă, cu nepermisă și suspectă întârziere, situația gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Am dispus următoarele măsuri: să-mi fie prezentată de urgenţă situaţia stocurilor de cărbune comparativ cu anul trecut, o analiză detaliată a situaţiei minerilor, a veniturilor lor şi condiţiilor de lucru, precum şi soluţii de modernizare a Complexului Energetic Oltenia”, a spus Dăncilă, care s-a alertat numai când aproape s-au terminat cărbunii folosiți pentru producerea de energie electrică.

Miner: ”Doamna Viorica ne întreabă de stocurile de cărbune, îi transmit eu prin intermediul dvs: suntem praf, coană Viorica, aia suntem, suntem praf. Pentru prima oară în istoria României, duduie, se opri o termocentrală care dacă o alimentezi cu un alt fel de cărbune sare în aer. Au minţit că avem stocuri de cărbune, sunt praf, toate depozitele sunt goale, termocentrala de la Turceni merge cu cărbune de la Husnicioara care trebuia închisă”.

Deputatul PNL Cluj, Adrian Oros, a explicat că lucrurile sunt și mai grave. ”România a importat energie electrică pentru a suplini lipsa producției interne. Dacă cehii cumpăr energie la prețul de 47 euro pe megawatt, slovacii cu 51 de euro, iar ungurii cu 91 de euro, noi am cumpărat cu 108 euro.

Problema la Complexul Energetic Oltenia este că toată conducerea a fost politizată excesiv. De asemenea, toate profiturile acestor companii au fost confiscate de guvern pentru a acoperi găurile din buget. Nu există nicio strategie și tot profitul este luat și nu este lăsat pentru investiții. Dacă am avea o pană de electricitate, pierderea pe zi în economie ar fi de 100 de milioane de euro”, a spus Adrian Oros.

Comentarii Facebook