Miercuri 1 Februarie

VIDEO - Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, spune ce ar face dacă ar fi în locul lui Putin: „Purtarea de războaie este o plăcere”


Liderul cecen Ramzan Kadîrov a explicat, într-o înregistrare video publicată pe canalul său de Telegram, ce ar face dacă ar fi în locul președintelui rus Vladimir Putin, sugerând că  „războiul este o plăcere”.

Dacă ar fi decizia mea, aș lua toate acele state europene care acum nu valorează absolut nimic și își știu valoarea și spun lucruri indecente despre președintele nostru și depsre poporul rus. Aș lua treptat acele state și apoi America nu ar avea aliați rămași”, a declarat Kadîrov în mesajul său, care a fost tradus pe Twitter de jurnalistul Francis Scarr de la BBC News.

Practic războiul ar trebui să dureze până când ele ridică toate sancțiunile și își cer scuze. Este un război pentru bine, este un război pentru fericirea oamenilor, purtarea de războaie este o plăcere. Obținem plăcere din asta”, a adăugat liderul cecen.

Kadîrov spune că Ucraina va vedea în următoarele zile o „operațiune specială adevărată”

Noul mesaj al liderului cecen a venit la nici două zile după ce duminică, 5 iunie, el a avertizat că în Ucraina va avea loc în următoarele zile „o operațiune specială adevărată”.

În următoarele zile veți vedea o operațiune specială adevărată,  îi veți vedea pe acei șeitani (unul dintre numele dracului) fugind, nu doar din acele orașe, dar și din Ucraina! Ne pregătim, deci, și îi vom face bucuroși pe adevărații patrioți ai Rusiei și fie ca dușmanii noștri să moară!”, a spus Ramzan Kadîrov.

Kadîrov a acuzat televiziunea rusă de minciună

Săptămâna trecută, Ramzan Kadîrov a acuzat, într-un mesaj publicat tot pe Telegram, televiziunea rusă de minciună, în legătură cu afirmațiile că orașul Severodonețk este cucerit în proporție de 30%. Acesta susținea că orașul ucrainean din regiunea Lugansk se află sub controlul total al forțelor ruse și cecene. 

Tolănit într-o canapea, într-un decor luxos, Kadîrov afirma că „oamenilor trebuie să li se spună adevărul”. 

Prin participarea trupelor sale în invazia rusă a Ucrainei, Ramzan Kadîrov vrea să facă o demonstrație de forță, dar și un gest de loialitate față de ocrotitorul său de la Kremlin, Vladimir Putin, scria The Guardian la finalul lunii martie. Însă, pe zi ce trece, luptătorii liderului cecen riscă tot mai mult să devină carne de tun într-un război care ar putea prevesti căderea regimului lui Kadîrov.


Comentarii Facebook