VIDEO - Asistentă medicală care elibera certificate false de vaccinare, sub control judiciar. Prețul „serviciului” ajungea chiar și la 500 de euro


O asistentă medicală este suspectată că a eliberat certificate false de vaccinare, este cercetată sub control judiciar. Femeia primea între 500 de lei și 500 de euro pentru emiterea unui certificat de vaccinare fals, toate acestea prin intermediari, ceea ce arată că asistent a avut complici. Unul dintre intermediari a fost și el plasat sub control judiciar. Cele mai amei sume pentru un astfel de document le primea de la cetățenii străini, care nici măcar nu se aflau în România când certificatele false emise de asistentă atestau ca ar fi fost vaccinați.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au pus în executare în cursul zilei de 4 martie a.c., două mandate de aducere la unitatea de parchet pentru audieri. Cele două persoane, o asistentă medicală şi un intermediar, sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, complicitate la luare de mită, fals informatic şi fals intelectual în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”, au transmi luni. 7 martie, reprezentanții DGA.

În perioada 2021-2022 un număr mare de persoane ar fi beneficiat de acest serviciu ilegal prestat de asistenta în cauză, care deservește un cabinet medical din localitatea Niculiței, județul Tulcea, contra unor sume de bani cuprinse între 500 de lei și 500 de euro, a mai precizat sursa citată.

Cetăţenii care doreau obţinerea certificatelor de vaccinare se foloseau de intermediari, costul pentru obţinerea acestuia fiind de 500 de lei pentru cei care se prezentau la cabinet şi putea ajunge la 500 de euro pentru cei aflaţi în afara ţării. De asemenea, au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare înscrisuri şi material probatoriu pentru dosarul penal de la cabinetul medical”, au adăugat reprezentanții DGA, conform unui articol News.ro

În cauză, faţă de inculpaţi s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Citește și: Poliția lovește dur în „mafia” din lumea medicală. 13 percheziții în județele Cluj, Timiș și Satu Mare
Costul unei vaccinări false, între 100 și 250 de euro. Șapte cadre medicale, reținute într-un dosar de vaccinare falsă


Comentarii Facebook