Sambata 3 Decembrie

VIDEO - A decedat prima persoană care a primit un transplant de inimă de porc modificată genetic


 Prima persoană din lume care a primit un transplant de inimă de porc modificată genetic, David Bennett (57 de ani), a decedat marţi după-amiază, 8 martie, la Centrul Medical al Universităţii din Maryland (UMMC), potrivit anunţului făcut de spital, citat de Reuters.

Starea lui a început să se deterioreze în urmă cu câteva zile, a anunţat spitalul într-o declaraţie, miercuri, 9 martie, adăugând că Bennett a primit „îngrijire paliativă plină de compasiune”, după ce a devenit clar că nu se va recupera.

Bennett a reuşit să comunice cu familia sa în ultimele ore de viaţă

Bărbatul în vârstă de 57 de ani a venit pentru prima dată la spital în octombrie 2021 şi a fost conectat pe un aparat de bypass inimă-plămâni pentru a-l menţine în viaţă, dar a fost considerat neeligibil pentru un transplant convenţional de inimă.

Operaţia, realizată de o echipă de medici din cadrul spitalului, a fost printre primele care au demonstrat că un transplant de inimă de la porc la om este posibil, datorită instrumentelor de ultimă generaţie de modificare genetică.

Înainte de a consimţi să primească transplantul, domnul Bennett a fost pe deplin informat despre riscurile procedurii şi că procedura a fost experimentală cu riscuri şi beneficii necunoscute”, au declarat medicii. Inima transplantată a funcţionat „foarte bine timp de câteva săptămâni, fără niciun semn de respingere”, au afirmat medicii, miercuri, 9 martie.

Organele porcilor sunt foarte asemănătoare cu ale oamenilor

Încercările din trecut de a realiza un transplant de la porc la om au eşuat din cauza diferenţelor genetice care au determinat organele să respingă transplantul sau din cauza virusurilor, care prezentau un risc de infecţie.

Comentarii Facebook