Un turist de 21 de ani a fost ucis de elicea unui elicopter. Băiatul se afla în vacanţă cu familia


Incident tragic în Grecia, unde un turist britanic a murit după ce a fost lovit de elicea elicopterului din care tocmai coborâse, în Atena. Fratele său a privit îngrozit cum acesta a intrat în raza lamei din spatele elicopterului, care încă se învârtea.

​​Tânărul, în vârstă de doar 21 de ani, și fratele său se întorceau din insula Mykonos cu un elicopter închiriat, urmaţi îndeaproape de altul în care zburau părinţii. Potrivit rapoartelor, pilotul elicopterului Bell 407 și doi tehnicieni de la sol au fost arestați, în timp ce polițiștii investighează natura incidentului. Tânărul ar fi coborât din elicopter imediat după ce acesta a aterizat. Fără să ştie că un rotor încă se învârte, băiatul ar fi mers înspre coada elicopterului, scrie The Sun. 

Fratele său, împreună cu pilotul, s-au cutremurat de groază când au văzut că elicea l-a ucis instant. Tragedia a avut loc în jurul orei 18.20, ora locală. Pilotul, șocat, i-a comunicat cele întâmplate prin radio colegului său de la bordul celei de-a doua nave care îi transporta pe părinţi, pentru a-i alarma, notează sursa citată. 

Al doilea elicopter nu a aterizat pentru a-i scuti pe părinţi de traumă

Al doilea elicopter a deviat fără să aterizeze pentru a-i scuti pe părinți de trauma de a vedea trupul fiului lor și, în schimb, a aterizat pe Aeroportul Internațional din Atena. 

Tânărul a suferit răni îngrozitoare la cap cauzate de o elice a rotorului care se învârtea”, au declarat autorităţile greceşti.

Pilotul elicopterului s-ar putea confrunta cu acuzații de ucidere din culpă dacă este găsit vinovat. „Vrem să vedem dacă pilotul a informat pasagerii să coboare din elicopter. Aceste elice rulează aproximativ două minute din momentul în care oprești motorul”, au mai declarat autorităţile, scrie Observator.

Comentarii Facebook