Un șofer dormea în timp ce rula cu 150 km/oră, iar poliția nu a putut să îl oprească. Acum este cercetat penal


Un bărbat din Canada a fost trimis în judecată după ce a fost prins în timp ce dormea la volanul unui autoturism Tesla, aflată în modul Autopilot, la viteza de 150 km/oră, informează BBC.

Polițiștii au pornit semnalele luminoase ale autospecialei, iar șoferii din trafic s-au dat din calea lor, dar Tesla a accelerat. Ambele scaune din față erau întinse, iar șoferul și pasagerul dormeau.

Șoferul mașinii Tesla, în vârstă de 20 de ani, a fost amendat pentru depășirea vitezei legale și i-a fost suspendat permisul pentru 24 de ore. Ulterior s-a considerat că acesta era obosit la volan și a fost acuzat de condus periculos.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de orașul Ponoka, la 100 de kilometri de Edmonton, în luna iulie.

Nimeni nu se uita prin parbriz să vadă unde mergea mașina", a declarat sergentul Darri Turnbull pentru CBC News. Acesta a spus că modelul Tesla a accelerat când poliția a pornit luminile, iar celelalte mașini s-au dat la o parte. "Nimeni nu părea să fie în mașină, însă mașina a accelerat pentru că traficul se eliberase în față ei", a mai spus Turnbull.

Mașinile Tesla funcționează la nivelul doi de autonomie, adică șoferul trebuie să rămână alert și pregătit să preia controlul, iar mâinile trebuie să le țină pe volan.

Comentarii Facebook