Duminica 1 Noiembrie

Un șofer dormea în timp ce rula cu 150 km/oră, iar poliția nu a putut să îl oprească. Acum este cercetat penal


Un bărbat din Canada a fost trimis în judecată după ce a fost prins în timp ce dormea la volanul unui autoturism Tesla, aflată în modul Autopilot, la viteza de 150 km/oră, informează BBC.

Polițiștii au pornit semnalele luminoase ale autospecialei, iar șoferii din trafic s-au dat din calea lor, dar Tesla a accelerat. Ambele scaune din față erau întinse, iar șoferul și pasagerul dormeau.

Șoferul mașinii Tesla, în vârstă de 20 de ani, a fost amendat pentru depășirea vitezei legale și i-a fost suspendat permisul pentru 24 de ore. Ulterior s-a considerat că acesta era obosit la volan și a fost acuzat de condus periculos.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de orașul Ponoka, la 100 de kilometri de Edmonton, în luna iulie.

Nimeni nu se uita prin parbriz să vadă unde mergea mașina", a declarat sergentul Darri Turnbull pentru CBC News. Acesta a spus că modelul Tesla a accelerat când poliția a pornit luminile, iar celelalte mașini s-au dat la o parte. "Nimeni nu părea să fie în mașină, însă mașina a accelerat pentru că traficul se eliberase în față ei", a mai spus Turnbull.

Mașinile Tesla funcționează la nivelul doi de autonomie, adică șoferul trebuie să rămână alert și pregătit să preia controlul, iar mâinile trebuie să le țină pe volan.

.

Comentarii Facebook