Un român care a distrus un spațiu verde a fost amendat cu 35 de milioane de euro. Deci se poate!


Prorpietarul zonei retrocedate din IOR din București a fost amendat cu 35 de milioane de euro.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a comunicat că Poliția Locală a Municipiului București a dispus o amendă de 35 de milioane de euro pentru proprietarul terenului retrocedat din zona IOR, unde au avut loc aproximativ 20 de incendii de vegetație în ultimii doi ani.

Această sancțiune a fost emisă de autoritățile municipale prin intermediul Poliției Locale, ca urmare a tăierii copacilor și ierbii de pe terenul retrocedat. Nicușor Dan a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în Parcul IOR. Proprietarii sunt obligați să achite o sumă de aproape 175 de milioane de lei, echivalentul a 35 de milioane de euro, din cauza reducerii spațiului verde, o încălcare a prevederilor Legii spațiilor verzi. De asemenea, primarul Nicușor Dan a menționat tăierile repetate de copaci și alte posibile nereguli care par să fi fost intenționate.

Mai mult decât că au tăiat, au venit cu buldozerele și au nivelat”, a spus Nicușor Dan.

Și această contravenție este a treia faptă, incendierea, nu are o sancțiune proporțională cu porțiunea afectată”, a mai precizat Nicușor Dan.

Aici am avut de a face cu o bătaie de joc la adresa cetăţenilor şi a interesului public, care în sfârşit este penalizată de autoritatea publică, care trebuie să apere interesele cetăţeni. Este vorba de un articol din legea 24 /2007 care interzice reducerea suprafeţelor de spaţiu verde şi este foarte important ca acest articol să rămână în legea 24”, a spus Nicuşor Dan, arătând că prin propuneri care s-au făcut în legea urbanismului sau de modificare a Legii 24, care sunt dezbătute în Parlament, acest articol ar fi urmat să dispară.

Este un articol care penalizează schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde cu o sumă între 1000 şi 2.000 lei pe metrul pătrat, şi nu o sumă fixă pentru oricât de mult ai defrişat spaţiu verde”, a completat Nicuşor Dan, conform România TV.

Comentarii Facebook