Duminica 28 Aprilie

Un profesor italian critică dur felul în care concetățenii lui tratează românii: ,,În ce politică urâtă trăim în acest oraș"


Profesorul italian Leandro Janni critică felul în care autoritățile municipale se raportează la comunitatea românească din Caltanissetta. Acestuia ii s-a părut șocant că în ciuda faptului că autoritățile locale pretind să susțină integrarea românilor din Nissena, nici un reprezentant al municipalității nu a participat la ,,Festivalul schimburilor culturale dintre România și Sicilia”, care a avut loc la Caltanissetta, informează Știridiaspora.ro.

"Ieri am avut plăcerea și onoarea de a participa la Festivalul schimburilor culturale dintre România și Sicilia, care a avut loc la Caltanissetta, în Piazza Garibaldi. Eveniment frumos, important, plin de bucurie, bucurie și energie: expresie a artei și cultura poporului român. Un eveniment care a fost filmat și va fi difuzat la Televiziunea Română. 

În Caltanissetta, comunitatea românească, prezentă de câțiva ani este una dintre cele mai mari și cele mai harnice. 

În orice caz, faptul care m-a frapat, si care mi se pare foarte grav, este absența absoluta si totala a reprezentanților administrației municipale din Nissena, începând cu primarul Gambino, dar și a reprezentanților instituțiilor din Nissena”, a transmis profesorul.

Mai mult, acesta menționează că nici locuitorii orașului nu au fost prezenți la eveniment, ceea ce denotă o lipsă de interes față de integrare. 

,,Am văzut, de asemenea, puțini cetățeni din Nissena. Pe scurt, un fapt care mi se pare atât grav, cât și absurd. Atât de retorica despre integrare: Se tot vorbește că se dorește a se crea o comunitate incluzivă, plină de viață și pluralistă.

În ce politică urâtă trăim în acest oraș al nostru locuit de nisseni care sunt din ce în ce mai îndepărtați și singuri! Un oraș frumos și mai presus de toate o comunitate frumoasă”, a adăugat prof. Leandro Janni, președintele regional al Italia Nostra Sicilia. 


Comentarii Facebook