Nutriționistul Mihaela Bilic dă vina pe români pentru că mănâncă prost: ”Nu din cauza banilor mănâncă tot mai prost”


Nutriționistul Mihaela Bilic crede că românii nu mănâncă prost pentru că nu își permit, ci pentru că sunt comozi.

Întrebată dacă din această cauză mulți dintre ei nu își mai pot permite să mănânce sănătos, Mihaela Bilic a spus că nu crede că banii sunt problema, ci faptul că românii s-au învățat așa.

Românii nu din cauza banilor mănâncă tot mai prost, ci pentru că sunt prea comozi”, a declarat Mihaela Bilic pentru wall-street.ro.

Cea mai sănătoasă mâncare e cea gătită, dar oamenii, fie că au posibilități financiare, fie că nu preferă să comande din ce în ce mai mult, a mai punctat Bilic. Nutriționista a precizat faptul că mâncarea comandată e mult mai scumpă și din ingrediente de proastă calitate.

Această lipsă de atenție și de implicare reală, de responsabilizare individuală a gestului de a pune în coș un produs, consider că este o greșeală a noastră ca români. Noi suntem foarte puțin atenți la calitate și cheltuim banii cu prea mare ușurință. Și îi dăm, culmea, pe lucruri care nu merită”, a mai spus ea.

În multe cazuri, reclama și ambalajul unor produse câștigă teren în fața altora. Un produs semipreparat sau ultra-procesat și frumos ambalat poate avea, din păcate, mai mult succes decât o salată orientată, care e mult mai sănătoasă și accesibilă ca preț.

Nutriționista mai spune că mulți români fac de multe ori alegerea mai ușoară, ca să nu se chinuie prea mult. E vorba de o chestiune de comoditate.

Mihaela Bilic a mai ridicat o problemă, și anume faptul că românii au o problemă cu carnea de porc, că nu mai creștem porci în România, ci importăm.

Eu când mă duc la restaurant și cer carne de porc, în 80% din cazuri nu au în meniu. Adică mă duc la restaurant să mănânc carne de vită din Argentina? Nu vreau, nu-mi trebuie. Dăm banii pe prostii și nu ne mai plac lucrurile simple, le considerăm depășite”.

Comentarii Facebook