Un nou atac cibernetic de tip „phishing” în România. De data aceasta hackerii folosesc numele platformei Netflix


Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC atrage atenția asupra unor atacuri de tip phishing în care atacatorii se folosesc de numele companiei Netflix  pentru a accesa datele personale ale abonaților. 

Ai primit un e-mail sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți 'actualizezi informațiile de client'? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare”, au transmis specialiștii de la DNSC. 

Rata de succes a atacului este foarte ridicată 

Conform specialiștilor cibernetici, textul în limba română este corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută. De obicei, unul dintre lucrurile care poate fi ușor de urmărit pentru a determina dacă este vorba de un mesaj fals sau veridic, este frecvența greșelilor gramaticale, lucru care nu se întâmplă în cazul hackerilor „netflix”. Specialiștii atrag atenția că adresa de pe care sunt trimise mailurile nu aparține Netflix.

Citește și: FOTO - Atenție, a apărut o nouă „campanie” de phishing (furt de date online). Clienții Raiffeisen Bank, vizați de hoți

Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale. Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate”, ne mai sfătuiesc specialiștii. 

Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online”, au mai subliniat aceștia. 



Comentarii Facebook