Un medic român a refuzat să consulte pentru că are salariu necorespunzător. Cât câștigă lunar!


Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu face o anchetă după ce un medic plătit cu 15.000 de lei ar fi refuzat să consulte o femeie, invocând, în foaia de observaţie, salarizarea ”necorespunzătoare” şi lipsa personalului.

Medicul primar de pneumologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a refuzat să consulte o femeie de 63 de ani internată pe secţia ATI, cu bronhopneumonie, și a scris în foaia de observaţie că refuză din cauza salarizării ”necorespunzătoare” şi lipsei personalului mediu. Culmea, medicul respectiv are un salariu net de aproximativ 15.000 de lei, cumulat cu gărzile pe care le efectuează într-o lună.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Gigel Capotă a convocat în regim de urgenţă Comisia de Etică. ”Comisia are ca obiectiv să analizeze aceste aspecte. Dacă e aşa, sunt foarte supărat. Este regretabil. Foaia de observaţie are cu totul şi cu totul alt caracter, unul medical. Acolo se scriu investigaţiile medicale”, a declarat Capotă.

Din punctul meu de vedere voi lua cea mai drastică măsură. Aştept să văd concluziile. Nu e admisibil să se întâmple aşa ceva într-un spital judeţean. Voi fi neiertăror”, a spus Gigel Capotă.

spital.jpg

Comentarii Facebook