Un jurnalist rus, nemulțumit că autoritățile din Republica Moldova nu l-au lăsat să intre în țară. Urma să meargă în regiunea transnistreană


Un jurnalist din Rusia, corespondent al agenției ruse RIA Novosti, nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta a ajuns duminică, 1 mai pe Aeroportul Internațional Chișinău cu un zbor de la Istanbul, însă i s-a refuzat intrarea.

Astfel, corespondentul care planifica să meargă în stânga Nistrului pentru a documenta situația din regiune a fost nevoit să facă cale întoarsă, scrie TV8.md.

Sunt corespondent RIA Novosti și mă aflu în Aeroportul Chișinău. La sosirea din Istanbul, am fost oprit de către vameși la controlul de pașapoarte. După controlul suplimentar al lucrurilor mele, al actelor, după care mi s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. Și-au motivat decizia prin lipsa actului care să confirme înregistrarea la Ministerul de Externe al Moldovei. În prezent sunt în terminalul plecări, aștept să mă reîntorc spre Istanbul”, a relatat jurnalistul.

Ulterior jurnalistul a declarat că pleacă spre Istanbul, însă actele acestuia au fost transmise echipajului aeronavei.

Pașaportul nu mi-a fost returnat, iar setul de acte pe care le dețineam a fost transmis echipajului aeronavei de la care probabil le voi lua la aterizare”, a relatat corespondentul RIA, potrivit sursei citate. 

Reamintim că Ambasada Federației Ruse din Republica Moldova a plasat pe rețelele de socializare, la mijlocul lunii martie, un mesaj prin care solicită cetățenilor săi „care se simt discriminați” să le scrie e-mailuri. Mulți dintre internauți afirmă că sunt cetățeni ruși din Republica Moldova și că „nu au fost vreodată discriminați, iar Rusia nu are de ce veni ca să-i salveze”. ​

În sute de comentarii postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Ruse de la Chişinău, reprezentanții minorității ruse, precum și alți vorbitori de limbă rusă spun că nu se simt discriminați în Republica Moldova și pledează pentru oprirea războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Comentarii Facebook