Un elev a fost băgat în spital de tencuiala căzută de pe un bloc - FOTO


Un elev care trecea pe Calea Dorobanților a fost lovit în cap de o bucată de tencuială și fost lăsat lat la pământ. O baltă de sânge a rămas în urma acestui incident grav, petrecut marți, 22 martie, și ținut ascuns de autorități.

Ceea ce se vede în fotografie, în colțul din dreapta jos, e sangele scurs din capul unui copil, lovit azi de o bucata de tencuiala căzută de pe fațada unui bloc, pe Calea Dorobanților. Zona "zero", locuințe foarte scumpe, chipurile "de lux". Copilul tocmai plecase de la scoala, numai ca, în loc sa ajungă acasă, a ajuns inconstient pe o targă, resuscitat de un echipaj SMURD. Sper din tot sufletul ca baietelul își va reveni și ca acest episod nu va avea urmări grave pentru el. Sper însă la fel de tare ca vor fi urmări pentru asociația de locatari și mai ales pentru primărie.

Sa explic de ce mai ales pentru primărie. Dacă fațada unei clădiri aflată în plin bulevard este atat de distrusă încât cade în capul trecătorilor atunci când bate vântul, răspunderea revine locatarilor. Dacă locatarii nu renovează, amenzile trebuie să le aplice primăria. Dacă locatarii însă intră în categoria pensionari cu venituri foarte mici (cazul vecinilor mei, de pildă, care abia își pot plăti facturile), sancțiunea amenzii este o glumă cinică. Locuiesc de trei decenii într-o casa ridicata in 1881, de-o seama cu Regatul Romaniei, cum ar veni. Am considerat-o și am renovat-o din fonduri proprii, din credit in credit și din rata în rata. Vecinii mei pensionari nu pot face asta în partea lor de casă, nu pot nici visa să ia un credit, abia supraviețuiesc din pensiile lor minime. Au întrebat la Primărie de nenumărate ori ce se poate face în situația asta, neavand bani sa renoveze. Răspunsurile au fost aiuritoare. Pe scurt, nu se poate face nimic. Pe lung, ”bine ar fi sa vindeți, dacă nu puteți renova” (și fiindcă nu e renovata casa, o vindeti pe nimica si pe urma va mutati la tara). Până se hotărăsc pensionarii să vândă ce nu pot renova (nu din vina lor), să ne rugam să nu bata prea tare vântul, ca să nu cădem secerați pe trotuar, în buricul orașului. A, și să nu uit: să vina mai repede banii aia mulți din PNRR, să se schimbe bordurile și pavelele, ca anul ăsta nu se mai poartă betonul de culoare gri”, a comentat clujeanca.

Copil de 13 ani lovit la nivelul capului de elemente de constructie in str. Nicolae Beldiceanu.

A actionat un echipaj SMURD tip C (cu medic) care a transportat copilul la Spitalul Grigore Alexandrescu cu un traumatism nivel mediu

Băiat 13 ani cu un traumatism  cranio-cerebral, fractură cu înfundare parieto- occipitală. Este conștient, cooperant. Se va intra în operație în următoarele minute. Este însoțit de părinți. Rămâne internat pe secția de neurochirurgie”, precizează ISU București.

Comentarii Facebook