Marti 16 August

Un câine din Ucraina și-a așteptat familia printre ruinele casei în care cândva au locuit. „E un miracol că a supraviețuit fără noi”


Una dintre cele mai frumoase imagini de iubire este aceea în care un câine se bucură atunci când își revede stăpânii întorcându-se acasă după o absență lungă. Această scenă de fericire pură s-a petrecut și în Ucraina, acolo unde Belyi, un husky siberian, a stat cuminte pe ruinele casei, distrusă de bombardamentele rusești, în așteptarea stăpânilor săi care au fost nevoiți să îl lase în urmă, dar care s-au întors după animăluțul lor în speranța că îl vor găsi în viață. 

Familia a fost nevoită să fugă din Ucraina la începutul războiului, însă a revenit acasă la patru luni. Surpriza a fost uriașă când membrii familiei au dat peste Belyi, animalul lor de companie în vârstă de nouă ani, care a stat cuminte în același loc, așteptându-i. Stăpânii patrupedului au spus că Belyi a rămas singura bucurie lăsată în urmă și regăsită, restul fiind distruse. „Nu a mai rămas nimic din orașul Hostomel”. 

caine 3.PNG

Imaginea cu Katerina Titova fugind de un atac aerian rusesc de mână cu fiica sa de cinci ani, Tajisia, a făcut încojunurl lumii în luna martie. Cele două au scăpat împreună cu soțul ei, Olexandr, în vârstă de 35 de ani, și cu fiul lor, Makar, în vârstă de zece ani. Familia a rămas cu prietenii în Vinnitsia, în centrul-vestul Ucrainei, până când a fost în siguranță să se întoarcă după ce Rusia și-a retras forțele.

Și-a așteptat familia în pragul casei

caine 2.jpg

În mijlocul ororii de a fi vizați de Rusia și a disperării noastre de a pleca, a trebuit să luăm decizia sfâșietoare de a-l lăsa pe Belyi în urmă. Este un miracol că a supraviețuit fără noi. Aștepta cu răbdare de parcă am fi ieșit la magazin și nu am fi fost plecați luni de zile, după ce am fugit pentru a trăi. Plâng când văd ce a mai rămas din orașul nostru acum. Dar faptul că Belyi este în viață se simte ca un dar și ceva pozitiv de care să ne agățăm în timp ce încercăm să ne reconstruim viețile distruse”, a declarat Katerina Titova, în vârstă de 35 de ani, pentru The Sun.

ciane 1.jpg

Îmbrățișându-l pe Belyi și hrănindu-l cu un biscuit, Katerina Titova a mărturisit: „Întotdeauna am vrut să ne întoarcem. Este casa noastră. Războiul este departe de a se termina, Putin încă ucide ucraineni nevinovați. Dar vom învinge”.


Comentarii Facebook