Un bebeluș, născut cu 100 de tumori, s-a vindecat „miraculos”. Medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire


„Miracol” pentru o familie din Marea Britanie. O fetiță s-a născut cu 100 de tumori care îi afectau fiecare organ al corpului. Medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire, însă fetița a reușit să învingă boala.

Micuța Rachael Young s-a născut cu peste 100 de tumori pe corp, nu era de așteptat să supraviețuiască. Medicii le-au spus părinților bebelușului să se aștepte la ce e mai rău când au descoperit că organele ei aveau tumori în creștere, dar ea și-a revenit miraculoasă după aproape 1.000 de ședințe de chimioterapie, relatează Mirror.

Tumorile benigne creșteau în fiecare dintre organele majore ale nou-născutului, inclusiv inima ei. Iar starea ei era atât de gravă încât medicii le-au spus părinților devastați ai lui Rachael să se pregătească pentru ce e mai rău. Dar, după ce a participat la un studiu de cercetare, fetița a uimit medicii cu recuperarea ei, iar fetița de doar 20 de luni este acum complet lipsită de tumori.

Katie, mama fetiței, în vârstă de 37 de ani, a povestit că ea și soțul Simon, în vârstă de 39 de ani, au fost „uimiți” să afle că fiica lor avea peste 100 de tumori în corpul ei când avea doar câteva zile. 

Fetița s-a îmbolnăvit pentru prima dată când avea doar 24 de ore și analizele au arătat că avea miofibromatoză infantilă în forma sa cea mai severă. Afecțiunea rară determină creșterea tumorilor benigne în piele, mușchi, oase și organe.

A fost un șoc pentru noi. Am avut o sarcină sănătoasă. Medicii au spus că nu au mai văzut așa ceva în 40 de ani și că nu știau dacă o pot trata pe Rachael, deoarece nu aveau niciun caz cu care să o compare. A fost un început atât de sumbru pentru ea”, și-a amintit mama.

Întrucât starea lui Rachael era atât de rară, medicii nu i-au dat prea multe șanse de supraviețuire. Dar, după 18 luni de ședințe istovitoare de chimioterapie, au avut în sfârșit o veste bună pentru familie. Medicii au spus familiei lui Rachael că toate tumorile ei au dispărut. Rachael mai trebuie scanată la fiecare trei luni pentru a verifica dacă există tumori, dar până în prezeent acestea nu au recidivat, n otează sursa citată. 

rac.jpeg

Comentarii Facebook