Un băiețel de doar 5 ani și-a găsit tatăl spânzurat în curte. Fratele său de 9 ani a tăiat frânghia, iar după câteva ore și-a găsit și mama decedată


Tragedie fără margini. Doi copii de cinci şi nouă ani şi-au găsit tatăl spânzurat. Culmea, poliţiştii nu au observat că în aceeaşi curte se află şi cadavrul soţiei. A fost găsit de rude câteva ore mai târziu. Anchetatorii iau în calcul toate ipotezele, atât cea a unei duble sinucideri cât şi cea a unei crime urmate de o sinucidere. Mai ales că pe trupul femeii au fost găsite urme de violenţă.

Totul s-a întâmplat miercuri, 27 iulie, în localitatea Cepești din Vaslui. Mezinul familiei, un băiețel de doar cinci ani, și-a găsit tatăl spânzurat într-o anexă a gospodăriei. L-a alertat pe fratele mai mare, în vârstă de nouă ani, care a tăiat frânghia și a sunat vecinii. Ei au fost cei care au sunat la 112. 

Mă întreabă vecinele astea. Nea' Ioane, ai auzit ce s-a întâmplat? Ce s-a întamplat? S-a spânzurat ginerele tău. Am plecat la Cepeşti. Când am ajuns acolo, erau surorile lui, frații”, a declarat socrul bărbatului. 

După ce a hrănit animalele din gospodărie, s-a întors acasă. Doar ca să afle câteva ore mai târziu că rudele au găsit şi trupul fiicei sale. Fără să se gândească la ceva mai mult decât o sinucidere, poliţiştii nu au extins cercetările la faţa locului. Au crezut că soţia celui spânzurat este pur şi simplu plecată de acasă. Doar că...

În cursul serii un apel la 112 anunţa un episod asemănător petrecut la aceeaşi adresă. Mai exact soţia primei victime a fost şi ea găsită decedată, sapânzurată, într-o anexă a curţii sale”, transmite purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui. 

Cei mici au ajuns în grija statului

Era munictoare, harnică. Dar copiii ăștia mă rup, nu mai pot. Ce fac eu când mă întreabă acum, că ei nu realizează”, spune bunicul copiilor. „La acest moment cei doi copii, având în vedere trauma suferită, au nevoie în mod evident de consiliere psihologică și asistență de specialitate”, transmite purtătorul de cuvânt DGASPC Vaslui. 

Rudele şi vecinii sunt şocaţi de cele întâmplate şi nimeni nu îşi explică cum s-a abătut asupra familiei un asemenea necaz

Ambele decese au fost produse prin spânzurare. La a doua deplasare a organelor de cercetare penală au fost identificate leziuni de violenţă asupra celei de-a doua victime, motiv pentru care am fost sesizaţi noi, cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, să facem cercetări pentru o infracţiune contra vieţii”, declară Prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, notează observator. 

Rudele cred că, din cauza geloziei, bărbatul de 40 de ani şi-ar fi lovit soţia în cap, a dus-o în anexa din curte, i-a pus o funie în jurul gâtului pentru a părea că s-a sinucis şi apoi şi-a pus şi el capăt zilelor. Acum anchetatorii urmează să stabilească exact care a fost firul tragediei.


Comentarii Facebook