Un adolescent de 17 ani, la un pas de moarte: A intrat cu pieptul în furca unui tractor. De vină a fost telefonul


Un adolescent din Vaslui a ajuns la spital, în stare gravă, după ce s-a plimbat prin curte cu ochii în telefon. Tânărul de 17 ani n-a mai văzut nimic în jurul său, fiind absorbit de telefon, și s-a înfipt cu pieptul într-una dintre furcile tractorului cu ajutorul căruia tatăl său așeza baloții de paie în hambar. 

Tatăl băiatului se grăbea să pună baloții de paie la adăpost cu ajutorul unui tractor special. S-a trezit, însă, din senin, cu fiul său în faţă, plin de sânge. Îngrozit, şi-a chemat soţia, după care a sunat la 112.

La un pas de moarte, totul din cauza telefonului 

Copilul a fost găsit conștient și coerent, dar cu o plagă penetrantă toracică adâncă la nivelul sternului și cu durere foarte mare. A primit îngrijiri corespunzătoare, i s-a acordat ajutor. A fost stabilizat și a fost transportat la spitalul din Bârlad, pentru investigații diagnostice şi tratament adecvat”, a declarat reprezentantul SAJ Vaslui. 

Se pare că tânărul se plimba prin curte, cu ochii în telefon, iar într-o clipă de neatenţie, acesta s-a înfipt într-una dintre ghearele de fier ale tractorului.

S-a dus la wc și când s-a întors, eu cred că avea telefonul în mână. A zis că a mers repede. Se cunoaște, atât e intrat aici, la inimă, fierul ăla, in piept. E un tractor cu gheare. Cu telefonul, nu a văzut că intră în fierul acela. Se vede cât a intrat în el fierul. Până aici. Până la inimă, aici. Uite, se vede cât a intrat fierul”, declară speriată bunica adolescentului. 

Chiar dacă a suferit şoc puternic după ce a fost străpuns de gheara de metal, băiatul a reuşit să se smulgă de acolo la timp.

Viața tânărului este în afara oricărui pericol 

Leziunile nu necesitau, în momentul prezentării, intervenție chirurgicală în urgență, pacientul fiind stabil hemodinamic și respirator. După investigațiile radiologice se decide transferul acestuia la Spitalul Sfânta Maria, pentru conduită terapeutică”, spune reprezentantul Spitalului Municipal din Bârlad.

Vecinii se roagă ca băiatul să-şi revină rapid. Pățania care se putea încheia tragic, spun ei, trebuie să fie o lecție şi pentru alți adolescenţi care nu se uită nici pe unde merg pentru că stau cu ochii în telefon.

Tânărul este în afara oricărui pericol, acum, după ce medicii i-au îngrijit plaga toracică profundă de la nivelul sternului, notează Observator. 


Comentarii Facebook