Un activist civic, amendat pentru protestul organizat în fața Ministerului Educației! A cerut demisia lui Cîmpeanu, acuzat de plagiat


7 persoane au protestat azi în fața ministerului Educației, timp de o oră, cerând demisia ministrului Cîmpeanu, după ce o anchetă a jurnalistei Emilia Șercan a dezvăluit că ministrul a plagiat un curs, însușindu-și 13 capitole semnate de 2 profesori. Unul dintre protestatari, activistul Marian Rădună, președintele asociației Geeks for Democracy a fost amendat cu 500 de lei. De remarcat, pe amenda primită azi, este trecut anul 2020. „Nici nu am remarcat inițial, dar dacă a greșit polițistul, cu atât mai bine, pentru că oricum contest amenda,” scrie Edupedu.ro.

Astăzi, un grup de 7 persoane au ieșit în fața ministerului Educației cu un banner pe care scria Demisia. Printre cei prezenți apelului au fost Marian Rădună, președinte al Asociației Geeks for Democracy, directorul general al Editurii Humanitas, Lidia Bodea, regizorul Tudor Giurgiu sau Oana Gheorghiu cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață. Aceștia s-au întâlnit la 8 dimineață în urma unui apel lansat în rețelele sociale #Cafeauadedimineață.

De ce a fost amendat activistul 

Sincer nu am citit tot ce scrie pe amendă, dar am semnat că am participat la o adunare publică nedeclarată, conform legii 60 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. Am primit 500 de lei amendă. Vom veni oricum și mâine să ne bem cafeaua în fața ministerului Educației.”, a declarat Marian Rădună. 

Nu m-am uitat la dată, doar i-am făcut o poză și am postat-o pe Facebook. Dacă a greșit polițistul, cu atât mai bine, pentru că oricum contest amenda. Eram toți în fața ministerului, a venit poliția și ne-a interpelat, m-au luat de-o parte. Au încercat să ajungem la o înțelegere ca să nu deranjăm.”, a mai adăugat Rădună. 

ssd.jpeg

Potrivit legii 60 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, articolul 7 prevede: “Organizatorii adunărilor publice vor depune declaraţia scrisă la primăriile municipale, orăşeneşti sau comunale pe al căror teritoriu acestea urmează să se desfăşoare, cu cel puţin 3 zile înainte de data desfăşurării acestora, în care trebuie să menţioneze denumirea sub care este cunoscut grupul organizator, scopul, locul, data, ora începerii şi durata acţiunii, traseele de afluire şi defluire, numărul aproximativ al participanţilor, persoanele împuternicite să asigure şi să răspundă de măsurile de organizare, serviciile pe care le solicită din partea consiliului local, a poliţiei locale şi jandarmeriei, potrivit modelului prezentat în anexă.”

Comentarii Facebook