Luni 24 Februarie

Turiştii străini, ȘOCAȚI de suma pe care au cheltuit-o în România, de Revelion


Străinii au petrecut Revelionul în România pe bani mult mai puțini decât în alte zone ale Europei. 

În 2018, peste două milioane de străini au fost în România, iar lucrurile nu au stat diferit nici de Revelion.

Mulţi dintre străinii care au venit de Revelion în România au prieteni aici şi au vrut să afle singuri dacă sunt adevărate poveştile despre ospitalitatea românească şi mâncare gustoasă, scrie Digi 24.

Stau în Cluj, dar am vrut să sărbătoresc Anul Nou în Bucureşti. Prietenii mei din Franţa au venit şi ei special pentru Revelion”, spune o turistă din Franţa, care adaugă că cel mai mult i-au plăcut sarmalele.

Este ceva la care visăm de mulţi ani, aşa că am venit în sfârşit să vedem şi castelele. Ieri am mâncat porc, mămăligă şi cartofi. A fost gustos”, povesteşte un cuplu.

România a devenit destinaţie de vacanţă pentru străini, chiar şi de sărbători, pentru preţurile mici comparativ cu alte capitale europene.

Obişnuiam să vin în România din 2000 cu locul de muncă şi ne-am hotărât anul acesta să venim în Bucureşti pentru Revelion.

În comparaţie cu Italia, Bucureştiul este ieftin. Cu biletele de avion incluse, a costat în total 700 de euro pentru 4 zile”, afirmă un italian.

Străinii au fost fermecaţi de frumuseţile României, dar dezamăgiţi de drumuri şi aeroporturi.

Cu maşina faci 9 ore de la Timişoara până la Bucureşti, nu este posibil aşa ceva în 2019”, remarcă un italian.

Oraşul ne place, însă se vede că este în curs de dezvoltare. Să fie mai curat”, adaugă un tirist belgian.

Peste 2 milioane de turişti străini ne-au vizitat ţara în primele 9 luni din 2018 şi au cheltuit peste 5 miliarde lei, arată datele INS. Asta înseamnă că, pentru o vacanţa în România, un străin plăteşte în medie 2.300 de lei.

Comentarii Facebook