Miercuri 1 Februarie

Turiștii ruși se pozează în Crimeea lângă sistemele S-400 de pe o plajă, și le arată ucrainenilor unde sunt ascunse. „Nu au voie să spună locația”


Turiștii din Crimeea se fotografiază cu sistemele de apărare aeriană S-400 pe plajele din satul Molochnoye și postează fotografiile pe rețelele de socializare, fără să țină cont că ar putea dezvălui coordonatele georgrafice ale locurilor în care sunt amplasate sistemele de apărare, potrivit Europa Liberă. Guvernatorul Sevastopolului le-a cerut turiștilor să nu mai specifice locul unde au fost făcute fotografiile.

Pe rețeaua de socializare VKontakte au apărut mai multe fotografii cu turiști lângă sistemele de apărare ruse S-400, pe coasta Mării Negre. Potrivit unui cercetător independent OSINT, pe baza geolocalizării, s-a stabilit că sistemele de apărare, la momentul în care au fost făcute aceste fotografii, au fost desfășurate într-un câmp la nord de lacurile sărate din satul Molochny.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozzhaev, a cerut, pe Telegram, ca turiștii să nu se mai fotografieze cu obiectivele militare sau măcar să nu mai precizeze locul unde au făcut pozele. 

Sistemele de apărare au început să fie desfășurate în această zonă, cel târziu, pe 15 iulie, potrivit informațiilor analizate de serviciul de imagini prin satelit Planet.com. Pe parcursul săptămânii trecute, în Crimeea au avut loc explozii la mai multe instalații militare rusești, inclusiv la aerodromul Saki, unde, după cum a scris Reuters, până la jumătate din aviația Flotei Mării Negre ar fi fost distrusă.


Sondaj de opinie

Cluj-Napoca mai este un oraș ieftin?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook