Luni 30 Ianuarie

Tudorel Toader a blocat accesul la Facebook în mai multe instanțe


Jurnalistul Ionel Stoica susține că specialiștii IT din Ministerul Justiției ar fi blocat accesul la Facebook pentru mai multe instanțe din țară pentru a pune piedici în calea magistraților care se organizează pe rețeaua de socializare.

Specialiștii IT din Ministerul Justiției au blocat astăzi accesul la Facebook pe internetul instanțelor în mai multe judecătorii/tribunale/curți de apel din țară. Magistrații se organizează pe grupurile de Facebook, pregătesc adunările generale din instanțe, discută diverse probleme, iar acest lucru a ajuns la urechile ministrului Justiției. Îi este teamă!”, scrie jurnalistul.

Parchetele de pe lângă Tribunalele Argeș și Constanța au decis să-și suspende activitatea timp de trei zile în semn de protest. Tribunalul Cluj a hotărât, la rândul său, să-și suspende activitatea timp de o săptămână, începând de luni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava protestează, fără suspendarea activității.

Forumul Judecătorilor din România (FJR) face apel pentru convocarea urgentă a adunărilor generale ale procurorilor şi judecătorilor de la toate instanţele şi parchetele din ţară, urmare a OUG pe legile justiţiei şi propune o serie de revendicări, printre care menţinerea MCV, suspendarea imediată a punerii în aplicare a dispoziţiilor din legile justiţiei şi ordonanţele de urgenţă subsecvente criticate de Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi GRECO, suspendarea activităţii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.


Comentarii Facebook