Tot Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență se va izola la domiciliu, inclusiv Raed Arafat


Toți membrii Comitetului pentru Situații Speciale de Urgență trebuie să se izoleze la domiciliu, pentru că au fost expuși contactului cu o persoană infestată.

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost depistat cu coronavirus, iar acesta a participat la ședințele partidului, motiv pentru care tot PNL -ul este în izolare. Premierul Ludovic Orban se va autoizola la Vila Lac 1.

Din comitet fac parte Victor Costache - ministrul Sănătății, Marcel Vela - ministrul de Interne, și Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că și alte persoane vor intra în autoizolare ”până află rezultatul testelor”. În funcție de rezultatul testării se decide extinderea anchetei cu izolare în caz de rezultat pozitiv”, a mai arătat Tătaru.

Din Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență mai fac parte și reprezentanții altor instituții, precum Ministerul Apărării, Ministerul Mediului, Transporturilor, STS, SRI, SPP, ANSVSA etc. Lista completă a acestora se găsește aici. România avea vineri, la ora 12, avea 70 de cazuri de coronavirus. La nivel mondial sunt peste 135.000 de persoane infectate, iar 4.990 oameni au murit. Alți 70.427 s-au vindecat, scrie Libertatea.ro.

Comentarii Facebook