Timișoara iese din carantină, deși rata de infectare nu a scăzut. Cum s-a votat în Consiliul Județean


Rata de infectare nu a scăzut și totuși, autoritățile au decis că Timișoara iese din carantină. Deși toată lumea se aștepta ca în urma cifrelor, perioada de carantină să fie prelungită, în urma votului exprimat s-a decis anularea măsurii.

Timișoara iese din carantină

Timișoara împreună cu alte patrul localități, Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă și Dumbrăvița au intrat în carantină în data de 8 martie pentru o perioadă de două săptămâni. De atunci, rata de infectare a cunoscut o creștere de la 7,30 la mia de locuitori la 8,19, în data de 20 martie. În celelalte localități carantinate, rata de incidență în perioada menționată arată: în Giroc 10,47 – 10,42 la mia de locuitori, Dumbrăvița  9,88 – 7,42/mia de locuitori, Moșnița Nouă 12,39 – 11,22/ mia de locuitori, iar în Ghiroda 6,39 – 7,71/mia de locuitori.

În cadrul întrunirii din această seară a Comitetului pentru Situații de Urgență TImiș, a fost analizată propunerea de prelungire a măsurilor de carantinare pentru Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru încă o săptămână. Deși cifrele aratau ca această decizie să fie votată imediat, surpriza a fost că măsura de prelungire a căzut la vot.

Astfel, au fost acordate 20 de voturi ”pentru”, 9 abțineri și 9 ”împotrivă”, iar în acest fel, măsura de prelungire a carantinei cu alte șapte zile nu a trecut mai departe, pe motiv că majoritatea necesară de 2/3 a membrilor prezenți nu a fost întrunită. În cazul comunei Moșnița Nouă dar și a comunei Ghiroda, analiza a arătat că nu este întrunit punctajul pentru a putea fi propusă măsura de prelungire a carantinei. Astfel, INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei în cazul celor două localități.

Măsura va intra în vigoare de duminică noaptea

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica a afirmat că ”a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timișoarei”.

În această seară, în CJSU Timiş a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timişoarei şi a zonei periurbane. Deşi am luat poziţie fermă împotriva carantinei formale şi inutile, şi acum, şi în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristeţe şi multă părere de rău pentru stresul pus pe copii şi părinţi, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creştere” a menționat Alina Nica.

Un lucru menționat de către președintele Consiliului Județean este faptul că în continuare măsurile trebuie respectate. Așadar, Alin Nica recomandă purtarea măștii de protecție precum și respectarea regulilor de igienă. Aceasta a mai adăugat faptul că îi încurajează pe cetățeni să meargă la vaccin și să respecte celelalte măsuri rămase în vigoare.

Distanţarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măştii şi regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate. Vă încurajez să vă vaccinaţi şi să respectaţi restricţiile rămase în vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timişorenii nu au nevoie de ameninţări ca să respecte măsurile legale.

Pe lângă apelul către voi, cetăţenii, fac apel şi către Primăria Timişoara şi Prefectură, să prezinte un plan coerent şi inteligent de măsuri împotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstitutională şi ajutor, acolo unde este nevoie”, a transmis Alin Nica, preşedintele CJ Timiş.


Comentarii Facebook