Testele COVID-19 din salivă, aprobate în școli


Testele COVID din salivă au fost aprobate în școli, de Comitetul Național de Situații de Urgență.

70 de milioane de teste vor fi cumpărate în primă fază, iar fiecare elev și profesor vor avea la dispoziție două teste pe săptămână.

După ce un test de salivă va ieși pozitiv, acesta nu va fi trecut în corona forms, adică nu va fi înregistrat la DSP. Un rezultat pozitiv la testul de salivă este urmat de un test RT-PCR sau un test rapid antigen, acesta din urmă fiind înregistrat la DSP, dacă rezultatul este pozitiv.

Președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, Marius Nistor, a vorbit, într-o intervenție telefonică la Antena 3, despre situația din școli.

Este o situație foarte interesantă. Toată lumea și-a dorit ca școlile să fie deschise, să vadă elevii în școlile de clasă alături de profesori, numai că, în realitate, nimeni nu a înțeles că trebuie să respecte niște reguli foarte clare. Toată vara, oamenii au bântuit în stânga și în dreapta, fără mască, nerespectând nicio regulă, fără să țină cont de absolut nimic.

(..) Iată, în momentul de față, a început școala, copiii nu au fost testați și este un lucru care a fost reclamat de multă vreme și de către Ministerul Educației, și de către noi ca Federații Sindicale.

(...) Toate aceste lucruri nu trebuiau făcute după ce a început școala, trebuiau făcute înainte. Dacă noi am avut niște politicieni care au fost ocupați de campaniile lor electorale, de disputele lor pentru putere, la nivel intern sau la nivel de coaliție, iată rezultatul pe care îl resimțim cu toții.

(...) Școala poate să își continue activitatea în momentul în care asigura toate condițiile de securitate a sănătății tuturor. Asta înseamnă teste. Asta înseamnă să nu mai avem o reacție de respingere din partea părinților, pentru că au existat la un moment dat zeci de mii de teste în unitățile de învățământ și nu au fost utilizate, pentru că s-a refuzat testarea”, a declarat Marius Nistor.

Comentarii Facebook