Temutul Batalion Azov din Ucraina s-a unit cu pușcașii marini din Brigada 36. Rușii vor fi puși pe jar la Mariupol - VIDEO


Pușcașii marini care apără Mariupolul, asediat de 49 de zile de invadatorii ruși, au spart liniile inamice pentru a se alătura forțelor din temutul Batalion Azov, a declarat consilierul președintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovici.

În Mariupol, unități ale Brigăzii 36 Marine, în urma unei manevre complexe și foarte riscante, au rupt rândurile pentru a face joncțiunea cu Batalionul Azov, care le-a asigurat acoperirea”, a scris Arestovici pe Facebook, miercuri.

El a spus că Batalionul Azov a primit întăriri semnificative, iar pușcașii marini din Brigada 36 au evitat înfrângerea. Apărătorii orașului, acum împreună, și-au consolidat serios apărarea.

În general, sistemul de apărare al orașului s-a îmbunătățit și întărit. Așa se întâmplă atunci când ofițerii nu își pierd cumpătul, ci mențin ferm controlul trupelor. Să nu ni-l pierdem pe al nostru. Armata știe ce face”, a mai spus Arestovici.

Ce spun comandanții Batalionului Azov și Brigăzii 36 de pușcași marini

S-au unit principalele forțe ale Armatei Ucrainene, comandantul Batalionului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, și comandantul Brigăzii 36, maiorul Serghei Volyn. Eroii Ucrainei sunt mai hotărâți ca niciodată să distrugă inamicul, în numele poporului ucrainean. 

Slavă Ucrainei! Aseară ne-am unit forțele cu niște eroi adevărați, pușcașii marini care au rămas fideli națiunii ucrainene. Sunt niște bărbați adevărați, care au ales calea războiului. Nu faceți eroi din dezertori și cei care benevol s-au predat dușmanului. Ei au ales calea rușinii. Nu trebuie să glorificăm asemenea oameni”, spune comandantul batalionului Azov. 

Slavă Ucrainei! Am desfășurat o operațiune de succes alături de băieții din Azov, am reușit să ne regrupăm cu succes, continuăm să desfășurăm operațiunile militare. Spiritul nostru este puternic, noi știm ce facem și de ce. Noi vom face absolut tot ce depinde de noi pentru pentru încheierea cu succes a operațiunilor militare”, zice maiorul Serghei Volyn.

Zilele trecute, pușcașii marini au spus că nu mai au nici gloanțe

Brigada 36 de marină a forțelor armate ucrainene anunța în 12 aprilie că ”va fi, probabil, ultima bătălie, deoarece munitia se termina”.

Trupele au apărat portul din Mariupol de 47 de zile și au făcut mai mult decât era uman posibil, pușcașii marini spun că sunt împinși înapoi și încercuiți de armata rusă: ”Este moarte pentru unii dintre noi și captivitate pentru restul”.

Luptele se dau în jurul uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol și în port.

Muntele de răniti reprezinta aproape jumatate din brigada. Cei ale căror membre nu sunt smulse se întorc la lupta. Infanteria a fost ucisă în totalitate, iar luptele sunt acum conduse de artileriști antiaerieni, operatori radio, șoferi și bucătari. Chiar și orchestra luptă”, a precizat brigada.

Cu toate acestea, pușcașii anunțaseră că nu au rupt rândurile, iar miercuri au anunțat unificarea cu puternicul Batalion Azov. 

Comentarii Facebook