Vineri 9 Decembrie

Teatrul Național București refuză să afișeze steagul Ucrainei. Actorul Mihai Călin acuzat că i-a grăbit moartea actorului Caramitru


Directorul Teatrului Național București, Mircea Rusu, a precizat că nu este de acord ca steagul Ucrainei să fie proiectat pe clădire.

Singurul lucru pe care nu am dorit să îl fac a fost să nu pun steagul Ucrainei pe TNB, atât. Am trimis autocarul în nordul României, la Suceava, la Siret să aducă oamenii în București sau pe unde i-au mai dus. Accept orice fel de ajutor pe care pot să îl dăm noi. Dacă suntem solicitați putem și să cazăm ucrainieni, cu copii, fără copii în sălile de jos. Avem săli de sport unde putem să adăpostim oameni. Suntem dispuși și să îi hrănim, nu să punem un steag aiurea pe TNB. Singurul lucru pe care nu am vrut să îl fac a fost ăsta, în rest am făcut tot ce mi s-a cerut”, a declarat Mircea Rusu, la B1.

Actorul Mihai Călin a intervenit și l-a acuzat pe director că nu a dorit să participe la campania umanitară dedicată refugiaților din Ucraina:

Acum două săptămâni l-am rugat pe domnul Rusu să colorăm clădirea, a zis că nu ține de TNB, pentru că suntem subordonați Ministerului Culturii. În acea seara i-am spus că o să fie colorat Guvernul, deci este o politică de stat, nu de partid. Mi-a spus că o să primească dispoziție de la Guvern e ok. Între timp s-a colorat în steagul Ucrainei Guvernul României, Ateneul României, Teatrul Odeon, mai mule instituții de stat. Am primit răspuns de la Minister, că nu ține de minister această decizie, cât ține de direcția Teatrului. Atunci am revenit cu solicitarea, nu trebuie proiectoare speciale. Nu e nicio cheltuială. Și în același timp să declanșăm o campanie pentru refugiații ucrainieni. Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Domnul Rusu a spus că nu face politică, dar de fapt asta e o atitudine politică și a refuzat iluminarea. Apoi, colegul meu Marius Manole l-a rugat pe domnul Rusu pentru această campanie, „TNB pentru Ucraina”, și nu a fost de acord nici cu asta, adică TNB să nu fie implicat deloc. Și-a asumat în mod public domnul Rusu asta”.

Actorul Mihai Călin a fost acuzat că i-a grăbit moartea actorului Ioan Caramitru

Este o ambiție personală a unui om care dorește să destabilizeze TNB. Acest om cu care vorbim acuma a fost în proces cu Ion Caramitru, i-a grăbit moartea, acest domn care în continuare agită lucrurile, târăște TNB în tot felul de conflicte, care nu sunt ale lui, actorii nu sunt de partea lui.

Singura problemă este că acest om cu care vorbiți are ambiția să pună steagul Ucrainei pe TNB. Pe TNB nu se poate pune pentru că la 1918, pe 1 decembrie oamenii de atunci au jurat că deasupra capului lor, au jurat că va flutura doar tricolorul României. În rest am oferit tot ce se poate oferi”, a mai spus directorul TNB.

Comentarii Facebook