Tatăl disperat al unui militar dispărut odată cu scufundarea crucișătorului Moskva: ”O minciună cinică”


Puterea de la Moscova refuză să dea detalii despre starea marinarilor daţi dispăruţi după naufragiul crucişătorului Moskva. Sunt 500 de oameni dați dispăruți.

Un bărbat care locuieşte în Crimeea, Dmitri Şkrebeţ, care s-a prezentat drept tatăl unuia dintre marinarii dispăruţi, a publicat duminică seara un mesaj pe reţeaua de socializare VKontakte în care întreba pentru ce fiul său, un recrut, se afla într-o zonă de luptă.

img.jpg

Fiul acestuia, Igor Șkrebeț, era bucătar la bordul crucișătorului Moskva, când nava s-a scufundat. Tatăl tânărului a declarat că mai mulți soldați l-au contactat pentru a-i spune că fiul său nu este "mort", ci se află pe lista "celor dispăruți". "Este o minciună cinică", acuză bărbatul furios, scrie observatornews.ro. 

O altă femeie, Iulia Ţîvova, a declarat că fiul său este dat dispărut, deși oficial, flota rusă afirmă că echipajul de pe Moskva a fost evacuat de pe crucişător şi printre membrii săi nu au existat nici morţi, nici răniţi, nici dispăruţi, scrie Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a difuzat zilele o înregistrare video prezentată ca arătând o întâlnire dintre şeful marinei şi zeci de supravieţuitori de pe crucişător, al cărui echipaj putea avea oficial până la 680 de membri.

Crucișătorul Moscova, nava amiral a flotei ruse, a fost scufundată de rachetele ucrainene. 

Foto: CNN / Captură video

Comentarii Facebook