Ţara în care doar bogații își mai permit să întemeieze o familie. Avertismentul pe care l-a transmis Papa Francisc


Papa Francisc avertizează că problemele sociale, dar și crizele economice sunt motivele principale care îi împiedică pe tineri să aibă copii.

Înființarea unei familii în Italia a devenit un „efort titanic", pe care doar cei bogați și-l pot permite, a declarat vineri Papa Francisc, avertizând că problemele sociale și crizele economice îi împiedică pe tineri să aibă copii.

Natalitatea în Europa continuă să scadă, spre exemplu, numărul nașterilor în Italia a scăzut pentru prima dată sub 400.000 în 2022. A fost al 14-lea an la rând când s-a înregistrat o scădere, potrivit statisticilor.

Papa Francisc a declarat că scăderea natalității semnalează o lipsă de speranță în viitor.

„Dificultatea de a găsi un loc de muncă stabil, dificultatea de a păstra o casă, prohibitiv de scumpă, chiriile mari și salariile insuficiente sunt probleme reale. Piața liberă, fără măsurile necesare, devine sălbatică și produce situații și inegalități din ce în ce mai grave", a declarat el, în timpul conferinței la care a participat și premierul italian Giorgia Meloni.

Papa a spus că animalele de companie înlocuiesc copiii în unele gospodării și a povestit cum o femeie, la o audiență recentă, și-a deschis punga și a cerut o binecuvântare papală pentru "copilul ei". În interior era un câine.

„Mi-am pierdut răbdarea și am mustrat-o, spunându-i că mulți copii sunt flămânzi și îmi aduceți un câine", a declarat acesta.

Comentarii Facebook