Tânără însărcinată moartă de COVID. A mers la spital de la primele simptome. Medicii nu au mai văzut un caz atât de grav


O tânără de 34 de ani, însărcinată în luna a cincea, a murit după ce s-a infectat cu SARS-COV 2. Tânăra aştepta primul ei copil şi era internată de o săptămână la secţia ATI de la Maternitatea din Timişoara.

Gravida a mers la spital imediat cum a început să se simtă rău. Tânăra nu a stat pe gânduri și a mers la Maternitatea Bega, spital suport COVID pentru femeile însărcinate și proaspetele mame. A fost internată direct la Terapie Intensivă întrucât starea ei s-a deteriorat cu repeziciune.

Medicii spun că tânăra a făcut o forma a bolii de o agresivitate cum nu au mai văzut.

Am avut o gravida 32 de ani COVID pozitiv, cu sarcina de 18 saptamani, cu o forma grava, foarte grava, așa a venit. Din păcate, cu toate eforturile depuse și cu toate tratamentele, în cursul zilei de ieri a fost intubată și în cursul după amiezii a făcut stop cardio-respirator iresuscitabil.

A stat internată la noi mai mult de o săptămână, a stat numai în Terapie, numai cu oxigen, numai cu masc, a avut o afectare incredibilă a plămânilor, 70 % afectare pulmonară pe tomograf. Nu a venit prea târziu, dar sunt forme de o agresivitate nemaiîntâlnită până acum”, a declarat medicul Marius Craina, șeful Maternității Bega din Timișoara, opiniatimisoarei.ro.


Comentarii Facebook