SUA evacuează familiile diplomaților din Kiev, Ucraina: Condițiile de securitate sunt imprevizibile și se pot deteriora rapid


Departamentul de Stat a dispus duminică plecarea familiilor care însoțesc personalul Ambasadei SUA din Kiev, invocând ”amenințarea unei acțiuni militare rusești”.

Washingtonul i-a sfătuit pe cetățenii americani din Ucraina să ia în considerare plecarea din această țară.

Condițiile de securitate, în special de-a lungul granițelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia și în estul Ucrainei controlat de Rusia, sunt imprevizibile și se pot deteriora rapid”, arată Departamentul de Stat în comunicat. ”Cetățenii americani aflați în Ucraina ar trebui să ia în considerare plecarea acum, folosind opțiuni de transport comercial sau alte opțiuni de transport privat”, subliniază mesajul transmis de Washington, citat de presa din SUA.

Ambasada SUA de la Kiev rămâne deschisă, iar Washingtonul va continua să sprijine Ucraina în fața agresiunii rusești. Ei au reamintit declarația recentă a președintelui Joe Biden că o invazie rusă ”ar putea avea loc în orice moment”.

Ministerul rus de Externe a negat că ar plănui invadarea Ucrainei, dar Marea Britanie a acuzat că Rusia vrea să instaleze un guvern pro-rus la Kiev.

Cea mai recentă evaluare a Ministerului ucrainean al Apărării, dezvăluită de CNN săptămâna trecută, estimează că Rusia a desfășurat în prezent peste 127.000 de soldați în regiune, scrie Digi 24.

Comentarii Facebook