Schioare spulberată de un vitezoman inconștient pe o pârtie din România. Avem nevoie de Codul Schiorilor - VIDEO


O schioare începătoare a fost spulberată de un vitezoman al pârtiilor pe Domeniul Schiabil Transalpina-Voineasa.

Când am inceput filmarea si deplasarea nu era nimeni in spatele nostru... apoi a lovit-o în plin”, a relatat cel care a postat clipul video.

Din imagini se vede că tânăra începătoare a pornit la vale, iar după câteva secunde a apărut un alt schior în viteză, care a lovit-o în plin. Dacă era un copil, mai mult ca sigur că am fi vorbit despre o accidentare mai serioasă. 

Tânăra schioare nu are nicio vină, pentru că la schi obligația de a se asigura o are cel care vine din spate. 

În Italia a intrat în vigoare Codul Schiorilor

Italia a implementat de la 1 ianuarie 2022 Codul Schiorilor, iar fiecare persoană care se află pe pârtie va trebui să dețină asupra sa o asigurare de răspundere civilă, care să acopere acest sport, bineînțeles, iar acesta trebuie să se supună unui anumit set de reguli. 

Setul de reguli cuprinde: purtarea căștii de protecție pentru minori, penalizarea putând ajunge până la suma de 100 de euro, fiecare schior care coboară trebuie să o facă departe de sportivii ce coboară din aval, iar depășirile se pot face doar dacă există suficient spațiu și vizibilitate. De asemenea, la intersecțiile de pârtii se va ajusta traiectoria și se va reduce viteza. Printre acestea se numără și interzicerea opririi în dreptul denivelărilor, iar în caz de accidentare, cine nu oferă ajutor sau nu solicită ajutorul specializat riscă să fie amendat cu amenzi ce variază de la 250 la 1.000 de euro. În cazul unei coliziuni între schiori, legea presupune, până la proba contrarie, că ambii au aceeași responsabilitate.

Amenzile pentru persoanele fără asigurare sunt cuprinse între 100 și 150 de euro și li se va retrage permisul de schi.

Prețul unei polițe de asigurare civilă poate varia de la 1 la 3 euro pe zi. Cei care schiază des pot opta pentru polițe ce încep de la 45 de euro.

Comentarii Facebook