Streinu Cercel ar fi redactat planul de a-i închide pe bătrâni în case ”când credeam că vom sta mai prost ca Italia”


Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul “Matei Balş”, a declarat că proiectul controversat a fost redactat la începutul lunii martie, atunci când se credea că evoluţia crizei va fi mai gravă decât în alte state ale Europei.

Adrian Marinescu, medic la “Matei Balş”: ”Se vorbea atunci despre un scenariu mai prost decât al Italiei şi că sistemul medical nu va face faţă. Erau doar ipoteze de lucru în varianta în care lucrurile vor merge prost. Nu ştiu care au fost discuţiile ulterioare. Lucrurile sunt acum mai mult decât echilibrate iar acum putem discuta doar anumite puncte din acel document”, a spus acesta la ”Marius Tucă Show”

Persoane care au o vârstă medie peste 40 de ani, nu ştiu ca au afecţiuni şi se consideră sănătoşi. Poate că sunt supraponderali, fumători, au diabet sau hipertenisune. Şi ei trebuie să fie cuprinşi sunt în categoria de risc a celor care pot face forme severe”, a mai spus medicul

Adrian Streinu Cercel plănuia sp îi bage băga în carantină pe toți cei peste 65 de ani şi de a separa bătrânii de restul familiei. 

Comentarii Facebook