Streinu Cercel a spus cât trebuie să stea vârstnicii izolați


Profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat că persoane vârstnice trebuie să stea izolate circa 10 săptămâni. 

În următoarele 6-10 săptămâni, persoana în vârstă să fie izolată, să i se dea alimentele la uşă. Adică laşi punga la uşă, suni şi pleci”, a spus Adrian Streinu-Cercel. El a adăugat că autorităţile ar trebui să ia măsuri de ajutorare a bătrânilor care nu au apropiaţi care să se îngrijească de starea lor în această perioadă, inclusiv prin cazarea lor în locuri special amenajate unde să li se asigure bunurile necesare”, a spus epidemiologul la o emisiune de la Mediafax..

Acesta a spus că testarea este priomordială. 

Atenţie foarte mare! Sunt două tipuri de teste rapide. Este un prim test care identifică prezența anticorpilor, respectiv reacţia organismului faţă de conflictul pe care l-a avut cu coronavirusul şi astea sunt teste anamnestice şi nu au o valoare în momentul în care vrem să facem un diagnostic pe baza acutei imediată, adică să depistăm dacă persoana respectivă este infectată cu virus, pentru că aceste teste caută răspunsul nostru faţă de virus. Şi sunt teste care nu sunt de imunofluorescenţă şi care caută virusul şi care sunt echivalentul faimoaselor teste de PSR de care facem vorbire acum. Acestea sunt bune”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, la Marius Tucă Show.

Este evident că prima categorie de teste va fi folosită apoi de colegii de la epidemiologie ca să dea o imagine asupra magnitudinii afectării populaţiei din România. Atunci sunt bune aceste teste, dar în momentul de faţă nu ne sunt de o utilitate imediată şi va trebui să le folosim pentru un tip doi sau tip trei, după ce lucrurile sunt într-un calm”, a completat directorul Institutului Matei Balş.

Comentarii Facebook