Stagiu militar din nou obligatoriu? Vasile Dîncu: „Avem nevoie de oameni în armată”


Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, joi seara, că stagiul militar obligatoriu nu va fi reintrodus în România, însă susține că este necesară atragerea de personal militar în Armată. 

Redevine obligatoriu stagiu militar în România?

În niciun caz nu se poate întâmpla acest lucru (revenirea la stagiul militar obligatoriu, n.red). Sunt mai multe argumente: Este vorba despre o chestiune economică. Nu poți să susții dintr-un buget al apărării naționale acumularea unor generații de bărbați care ar ajunge la sute de mii de soldați”, a declarat ministrul.

Nu mai este nevoie de acest lucru din punct de vedere strategic. Evident că avem nevoie încă de oameni, de rezerviști de exemplu pentru o situație de urgență. Pentru asta am deschis alte programe”, a adăugat ministrul Apărării.

Avem un program de a instrui rezerviști care rămân la locul lor de muncă după ce sunt instruiți timp de șase săptămâni, primesc o indemnizație și sunt un fel de armată de rezervă. Sunt câteva mii de posturi pe care le vom umple”, a susținut ministrul Apărării, Vasile Dîncu, potrivit B1TV.

MAPN lansează un nou proiect de stagiu militar voluntar

Nu am lansat-o încă, dar este un proiect de-al nostru, care mi se pare foarte interesant şi foarte frumos, stagiul militar voluntar. Adică, avem o formulă pe care o vom lansa pentru tinerii care vor să facă un stagiu de pregătire militară şi să ştiţi că sunt mulţi. Am primit pe Facebook, după ce am vorbit despre asta, am primit sute de mesaje. Desigur, este un alt tip de armată, este o armată mai pe termen scurt, avem nevoie de specialişti", a concluzionat Vasile Dîncu.

Stagiul militar obligatoriu a fost scos din România la începutul anului 2007, din acel moment devenind voluntar.De atunci și până în ziua de astăzi forțele armate s-au bazat pe personalul angajat.


Comentarii Facebook